Hangeland og Bergersen inn i støtteapparatet til Solbakken

Kent Bergersen blir assistenttrener og Brede Hangeland får en nyopprettet rolle på landslaget.

NY LANDSLAGSTRENER: Ståle Solbakken tok offisielt over som sjef denne uka. Foto: Reuters/Wolfgang Rattay/NTB Scanpix
NY LANDSLAGSTRENER: Ståle Solbakken tok offisielt over som sjef denne uka. Foto: Reuters/Wolfgang Rattay/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kent «Kenta» Bergersen blir assistentreneren til landslagssjef Ståle Solbakken. Det bekrefter Norges fotballforbund i en pressemelding.

Bergersen og Solbakken er begge fra Grue og spilte tre sesonger sammen i moderklubben før spillerkarrieren skjøt fart.

Bergersen innrømmer at det er spesielt at de to barndomskompisene nå skal lede landslaget sammen.

- Det er sikkert noe jeg og Ståle prata om når vi var 5-6 år gamle. Det er nok en drøm, men jeg har aldri hatt noen ambisjoner om det. Det er ikke målet. Veien har blitt til målet. Det har vært en lang fotballkarriere som spiller og trener, og man vet ikke hva som skjer i denne bransjen, forteller Bergersen til Dagbladet.

- Jeg gleder meg til å jobbe med Ståle for han er så dyktig og presis og krevende i forhold til å gjøre bra ting. Det er bare noe jeg gleder meg til. Det kommer til å bli inspirerende, sier han videre.

Bergersen har tidligere trent HamKam og har vært hovedtrener i Kvik Halden i fire sesonger.

- Jeg har akkurat skrevet under en ny fireårskontakt og vært innstilt på å jobbe her og gjøre Kvik til en OBOS-klubb. De er glad og stolte på mine vegne, men det er jo litt leit å dra fra en så fin gjeng. Men jeg er glad for at de har gitt meg denne muligheten og er takknemlig for det, forteller Bergersen.

PÅ PLASS: Kent Bergersen, Lise Klaveness, Brede Hangeland og Ståle Solbakken. Andrew Findlay og Frode Grodås var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: NFF
PÅ PLASS: Kent Bergersen, Lise Klaveness, Brede Hangeland og Ståle Solbakken. Andrew Findlay og Frode Grodås var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: NFF Vis mer

- Unik mulighet

Ståle Solbakken får også med seg Brede Hangeland i landslagsapparatet i en nyopprettet rolle som spilleransvarlig.

I den jobben vil Hangeland ha ansvaret for kartlegging av aktuelle spillere for det norske landslaget og oppfølging av spillerne mellom samlingene.

- Jeg og Ståle tenker fotball veldig likt. Min rolle er å bli et bindeledd og en viktig del av jobben er det som skjer mellom samlingene sånn at man er maksimalt forberedt og forstår akkurat hva man skal når man kommer på landslaget. Det blir ekstremt viktig at man har gjort en god jobb i forkant når det spilles tre kamper på så kort tid, sier Hangeland til Dagbladet.

- Hvordan kan du bidra til at forsvarsspillet igjen blir en styrke for landslaget?

- Det er fantastiske spillere, men det er alltid ting som kan forbedres. Det har jeg lyst til å bidra med både individuelt og kollektivt. Der er det samme med alle lagdelene, vurderer den tidligere Fulham-stopperen.

Hangeland skal jobbe for TV 2 ut året og kaller det «vemodig» at han nå skal slutte. Den tidligere midtstopperen forteller at han ble ringt i forrige uke angående landslagsjobben.

- Det blir vemodig. Det har vært givende å være med i den gjengen og ikke minst enormt mange bra folk. Men jeg har alltid hatt et savn etter gresset og det å vinne, og faktisk også å tape kan være motiverende. De opplevelsene man har etter en spillerkarrieren er vanskelig å erstatte. Jeg kjente det da Ståle ringte at å få muligheten til å jobbe med så flinke folk og bruke min erfaring, er utrolig spennende, forteller Hangeland.

Analytiker

Andrew Findlay går inn som analytiker med hovedansvaret for alle analyseoppgaver. Han jobbet sammen med Solbakken i F.C København.

I tillegg vil keepertrener Frode Grodås fortsatt inngå i trenerteamet som assistenttrener.

Solbakken er i sluttfasen av arbeidet med å sette sammen et støtteapparat. Han vil også ha med seg mange erfarne personer fra støtteapparatet som jobbet under tidligere landslagssjef Lars Lagerbäck.

- Dette er et godt sammensatt støtteapparat med ulike spisskompetanser. Teamet er en blanding av kontinuitet og fornyelse, og har ulike styrker. Jeg er opptatt av å sette sammen egenskaper som skal bidra til å levere på treningsbanen, utenfor banen og mellom samlinger, forteller Ståle Solbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer