BREDE-BIDRAG: Brede Hangeland nøyde seg med enkle svarte linjer da han skulle tegne seg selv. Autografen er det mer svung over. Foto: Nordoff-Robins, alle bilder er gjengitt med tillatelse fra organisasjonens PR-agent.
BREDE-BIDRAG: Brede Hangeland nøyde seg med enkle svarte linjer da han skulle tegne seg selv. Autografen er det mer svung over. Foto: Nordoff-Robins, alle bilder er gjengitt med tillatelse fra organisasjonens PR-agent.Vis mer

Hangeland og Walcott tegnet seg selv som streker

Mens Rooney brukte sensuelle farger.

||| (Dagbladet): Noen fotballspillere beskrives som kunstnere ute på banen.

Ferdighetene med tegnestifter står ikke alltid i stil med elegansen i fotballsko på gress.

Mer enn 40 fotballstjerner og managere har bidratt med selvportretter til ei ny britisk fotballbok, der salgsinntektene går til den veldedige organisasjonen Nordoff-Robbins.

To norske fotballstjerner i Premier League har bidratt, Brede Hangeland og John Carew.

Rød Rooney-munn Fulham-stopperen tegner seg selv med svarte streker, mens Villa-spiss Carew har gått mer detaljert til verks og snirklet inn både kropp og ansikt.

WALCOTT: Arsenal-vingens tegning indikerer bevegelse i stor fart.
WALCOTT: Arsenal-vingens tegning indikerer bevegelse i stor fart. Vis mer

Andre stjerner som bruker enkel pinnestrek inkluderer Arsenal-lynving Theo Walcott og Spurs-playmaker Luca Modric.

United-toppscorer Wayne Rooney tegner sin kropp med streker, men har tatt seg bryet med å fargelegge ansiktet med rød og blå tusj.

Sammen med tegningene har stjernene levert en underskrift, og selvsagt har britiske aviser funnet fram til en håndskriftsekspert for å vurdere både streker og signaturer.

CAREWS STREK: Nordmannen har bidratt til boka med tegninger.
CAREWS STREK: Nordmannen har bidratt til boka med tegninger. Vis mer

Emma Bache har ikke vurdert de norske tegningene, men hun synes Rooneys tegning bikker mot det sensuelle.

- Han er kanskje ikke kjent for sin kunst, men måten han gjorde fjeset er Picasso-aktig. Hvis du ser på bildet så har det et stort hode og framstående øyne og munn. Interessant nok har han brukt en blå penn for øynene og en rød for munnen. Det siste peker mot sensualitet, sier håndskrifteksperten.

Gerrard-hals Backe har også gitt sin dom over Steven Gerrards bidrag.

- Det er en stor figur med en uforholdsmessig lang hals. Det er nesten som han ønsker å kikke over en vegg, han ønsker å sa hva som skjer hele tida. Han virker som en observatør, en ellevill personlighet.

PICASSO-AKTIG: Rooneys strek høster applaus.
PICASSO-AKTIG: Rooneys strek høster applaus. Vis mer

Boka med originaltegningene er skinninnbundet og skal selges på auksjon mandag. Premier League World, et TV-show som skal sendes i 211 land, har bidratt til innsamlingen av tegningene.

STOR FIGUR: Gerrard sørget for at fotballskoene var med.
STOR FIGUR: Gerrard sørget for at fotballskoene var med. Vis mer