Hangeland på vei til FC København

Viking vil forhandle.

(Dagbladet.no): Leeds, Tottenham, Everton, FK Moskva og Werder Bremen, alle er klubber som skal ha vært interesserte i Viking-stopper Brede Hangeland.

Nå kan landslagsstopperen ende opp hos trener Ståle Solbakken i danske FC København.

Det bekrefter Viking-leder Egil Østenstad overfor Stavanger Aftenblad, ifølge NTB. Klubben har sagt ja til å gå inn i forhandlinger med de danske ligamestrene.

- Vi har forstått at FCK fortsatt er interessert i Brede. Så blir det jo et forhandlingsspørsmål hva de vil betale. Om Hangeland virkelig vil til Danmark er jo en annen sak. Viking som klubb har imidlertid ikke noe annet valg enn å prate med den eneste klubben som har forelagt oss et bud, sier Østenstad til avisa.

Hangelands kontrakt går ut om under ett år. Viking liker ikke tanken på å miste Hangeland uten å få noe tilbake.

- Hvis vi i det hele tatt skal få penger for Brede må vi selge innen 31. januar. Også i Danmark stenger overgangsvinduet på denne datoen. Derfor er vi nesten tvunget til å gå i dialog med danskene, sier Østenstad.

FC København mister i sommer Bo Svensson til Borussia Mönchengladbach og trenger en ny midtstopper for å gi Michael Gravgaard og Dan Thomassen konkurranse i hovestadsklubben.

• Din kommentar: Er FCK rett klubb for Hangeland?

DEILIG I DANMARK? Viking går i forhandlinger med FCK om midtstopper Brede Hangeland. Alle foto: Scanpix
DEILIG I DANMARK? Viking går i forhandlinger med FCK om midtstopper Brede Hangeland. Alle foto: Scanpix Vis mer
GJENNOMBRUDD: Hangeland spilte seg inn på det norske landslaget i fjor høst.