Hangeland refser NFF-avtale: - Umulig å forsvare

Kritisk til Discovery-samarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere landslagskaptein Brede Hangeland refser tv-avtalen mellom Norges Fotballforbundet (NFF) og Discovery Networks Norway.

Det kommer fram i en kronikk i Aftenbladet og et intervju med Aftenposten.

Hangeland mener avtalen som ble inngått seint i fjor «undergraver en av bærebjelkene i finansieringen av norsk idrett».

- Det må være en umulig balansegang å skulle forsvare den, og jeg tror NFF ser det selv. Her tror jeg det var pengene som avgjorde og ikke moralen, sier Hangeland.

Discovery Networks Norway sikret seg retten til å sende norsk fotball fra 2017 til og med 2022. Dermed overtar de stafettpinnen fra TV 2 som også var med i kampen om rettighetene.

Hangeland drar også fram et eksempel som handler om Tippeliga-aktuelle John Arne Riise som har en samarbeidsavtale med et utenlandsk bettingselskap. Dette er i strid med NFFs regler og Riise ønskes ikke velkommen til norsk fotball grunnet avtalen. Hangeland mener dette er dobbeltmoral av NFF så lenge de selv kan samarbeide med Discovery.

- Det er en åpenbar motsetning i det NFF kommuniserer. Det skal ikke forstås slik at jeg mener John Arne skal spille få spille i eliteserien med en slik avtale, men det er veldig vanskelig for NFF å forsvare de posisjonene samtidig, sier Hangeland til Aftenposten.

NFF avfeier kritikken fra Hangeland.

- Norsk fotball har en samarbeidsavtale med Discovery, ikke med utenlandske spillselskaper, sier Yngve Haavik, kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund til Aftenposten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer