Hangeland refser NFF-avtale: - Umulig å forsvare

Kritisk til Discovery-samarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere landslagskaptein Brede Hangeland refser tv-avtalen mellom Norges Fotballforbundet (NFF) og Discovery Networks Norway.

Det kommer fram i en kronikk i Aftenbladet og et intervju med Aftenposten.

Hangeland mener avtalen som ble inngått seint i fjor «undergraver en av bærebjelkene i finansieringen av norsk idrett».

- Det må være en umulig balansegang å skulle forsvare den, og jeg tror NFF ser det selv. Her tror jeg det var pengene som avgjorde og ikke moralen, sier Hangeland.

Discovery Networks Norway sikret seg retten til å sende norsk fotball fra 2017 til og med 2022. Dermed overtar de stafettpinnen fra TV 2 som også var med i kampen om rettighetene.

Hangeland drar også fram et eksempel som handler om Tippeliga-aktuelle John Arne Riise som har en samarbeidsavtale med et utenlandsk bettingselskap. Dette er i strid med NFFs regler og Riise ønskes ikke velkommen til norsk fotball grunnet avtalen. Hangeland mener dette er dobbeltmoral av NFF så lenge de selv kan samarbeide med Discovery.

- Det er en åpenbar motsetning i det NFF kommuniserer. Det skal ikke forstås slik at jeg mener John Arne skal spille få spille i eliteserien med en slik avtale, men det er veldig vanskelig for NFF å forsvare de posisjonene samtidig, sier Hangeland til Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer