Hangeland, Riise og Solskjær har fått egne undergrunnsstopp i London

FA og Londons undergrund feirer 150 år.

CELEBERT SELSKAP: Ole Gunnar Solskjær og Brede Hangeland er to av de tre nordmennene som nå blir en del av den samlede hyllesten når FA og Londons undergrund feirer 150 år. Foto: NTB / Scanpix
CELEBERT SELSKAP: Ole Gunnar Solskjær og Brede Hangeland er to av de tre nordmennene som nå blir en del av den samlede hyllesten når FA og Londons undergrund feirer 150 år. Foto: NTB / ScanpixVis mer

(Dagbladet): I år fyller det engelske fotballforbundet 150 år. I den anledning har Transport for London samarbeidet med FA om å lage et t-bane-kart over den engelske hovedstaden hvor alle stasjonsnavnene er byttet ut med kjente figurer fra engelsk fotball.

Hele 367 navn har blitt plukket ut, og blir dermed foreviget. Både John Arne Riise, Brede Hangeland og Ole Gunnar Solskjær er med i utvalget.

Solskjær erstatter Haggerston, Riise erstatter Harlesden mens Hangeland erstatter Whitechapel.

Passende hyllest På «Overground»-linjen har alle stoppene fått navn etter store utenlandske navn, og det er her vi finner Solskjær og Riise sammen med blant annet Didier Drogba, Robin van Persie og Patrick Vieira.

Londons eldste linje, «Metropolitan»-linjen har fått navn etter kjente managerskikkelser som Sir Alex Ferguson Bill Shankley og José Mourinho, mens på «Circle»-linjen har de hatt fokus på stor VM-helter som Pele og Diego Maradona.

FAs generalsekretær, Alex Horne, sier at dette er en passende hyllest på jublieet de deler.

- Over de siste 150 årene har millioner av fotballtilhengere tatt turen til og fra kamper med undergrunnsbanen i London. Det å lage en spesialutgave av et slikt ikonisk kart er en god måye å markere 150-årsdagen på. Med så mange store personer fra fotballens historie kommer det sikkert til å skape debatt blant fansen også, sier han.

Her kan du se kartet i sin helhet. Det kan også kjøpes i plakatformat på FAs hjemmesider.