Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hangeland scoret, ble utvist - og så benådet

Kranglet lenge med dommeren.

- DET VAR IKKE MEG! Brede Hangeland prøver her å overbevise dommer Paul Alearts om at det ikke var han som felte John Arne Riise. Han lyktes til slutt. Foto: REUTERS
- DET VAR IKKE MEG! Brede Hangeland prøver her å overbevise dommer Paul Alearts om at det ikke var han som felte John Arne Riise. Han lyktes til slutt. Foto: REUTERS Vis mer

|||OSLO/LONDON (Dagbladet.no): Fulham - Roma 1-1.

Riise-brødrene Bjørn Helge og John Arne fyrte hverandre kraftig opp før kampstart - og lovet at det ville smelle på Craven Cottage, når de nå for første gang skulle spille mot hverandre.

De klarte derimot å holde seg i skinnet.

Den største dramatikken sto ikke brødrene for. Kvarteret før slutt ble nemlig Hangeland utvist, før dommerkvintetten etter hvert fant ut at de hadde pekt på feil mann - og viste ut Stephen Kelly i stedet.

- Jeg var nær situasjonen, men jeg var ikke borti John Arne. Jeg sa bare «Det var ikke meg!». Dommeren spurte hvem det var, og ingen meldte seg, sier Hangeland.

FIKK STRAFFE: John Arne Riise ble felt av Stephen Kelly. Foto: REUTERS
FIKK STRAFFE: John Arne Riise ble felt av Stephen Kelly. Foto: REUTERS Vis mer

Han kranglet lenge med dommeren, før kamplederen til slutt tok til fornuft.

- Det hadde kommet noen heftige gloser om han ikke hadde ombestemt seg. Det var veldig rart, for en av ekstradommerne (det er to dommere bak dødlinja i Europa League, red.anm) sto bare tre meter unna - uten at det så ut som han deltok i diskusjonen, sier Hangeland til Dagbladet.

Og som om ikke dette var nok, seks sekunder før tilleggstida var over utliknet Marco Andreolli for gjestene.

- Selv om Roma hadde et stort trykk i andreomgangen føltes det som et slag i trynet, sier Hangeland.

Hangelands andre
Roy Hodgson understreket før kampen at serien er viktigere enn Europa League, men det virket likevel som Fulham-gutta var langt mer sultne enn de italienske hovedstadsherrene.

FIKK RØDT TIL SLUTT: Det er fem dommere i Europa League-kampene. De kom til slutt fram til at det var Stephen Kelly som felte John Arne Riise. Foto: AFP
FIKK RØDT TIL SLUTT: Det er fem dommere i Europa League-kampene. De kom til slutt fram til at det var Stephen Kelly som felte John Arne Riise. Foto: AFP Vis mer

Anført av en særdeles ivrig yngstebror Riise, dominerte hjemmelaget stort i starten av kampen. Bjørn Helge ville nok vise seg fram for både broren - de spilte ansikt til ansikt på høyrekant og venstreback - og manageren. Han var konstant bevegelig og tok også dødballene til Fulham.

Og det var Bjørn Helge som var servitør da Brede Hangeland headet Fulham i ledelsen på en corner midtveis i førsteomgangen. Midtstopperen rager høyt i lufta, men scorer meget sjelden. Hans forrige mål kom i andre serierunde i fjor, da han ble matchvinner mot Arsenal.

Hangeland var derimot fryktløs på denne corneren, og Roma-keeper Doni hadde ikke noen sjanse i duellen med nordmannen - som kontant stanget inn 1-0.

- Det var en flott corner av Bjørn Helge, han har en fin fot. Det er lenge siden sist, så jeg ble litt forfjamset da den gikk inn, sier Hangeland.

Til tross for høyden og luftstyrken, går det lang tid mellom Hangeland-målene. Han puttet ett seriemål i FC København og har ingen mål på sine 56 landskamper. Nå har han altså to på 71 Fulham-opptredener.

STANGET INN 1-0: Brede Hangeland scoret et sjeldent mål da han sendte Fulham i ledelsen. Foto: AFP
STANGET INN 1-0: Brede Hangeland scoret et sjeldent mål da han sendte Fulham i ledelsen. Foto: AFP Vis mer

- Men hvis tverrliggertreff hadde vært mål, da hadde jeg vært toppscorer forrige sesong, sier han og ler.

Straffedrama
Roma hevet seg utover i omgangen, og John Arne fikk også vist fram skuddfoten sin et par ganger.

- Vi spilte en fantastisk førsteomgangen og skapte mange sjanser, sier Fulham-manager Roy Hodgson ifølge BBC.

Etter pause presset etter hvert Roma voldsomt, men de sleit med å trenge seg gjennom Fulham-muren.

John Arne Riise klarte det derimot, da han spilte vegg med Mirko Vucinic kvarteret før slutt. Nordmannen ble lagt i bakken, og fikk et klart straffespark. Da startet dramatikken.

UTLIKNET: Marco Andreolli scorer her 1-1-målet på overtid. Foto: AFP
UTLIKNET: Marco Andreolli scorer her 1-1-målet på overtid. Foto: AFP Vis mer

Dommer Paul Allaerts ga nemlig Hangeland rødt kort for fellingen av Riise, til tross for at det ikke var han som sparket ned Roma-spilleren. Hangeland prøvde fortvilet å overbevise de fem dommerne, og han klarte det til slutt. Allaerts beordret etter omsider rett mann - Stephen Kelly - i garderoben.

- Jeg skal ikke beskylde John Arne for å filme, men det var ikke noen nedsabling heller, sier Hangeland.

- Utvisningen ble avgjørende og jeg tviler sterkt på at det i det hele tatt var straffe. Han var ikke alene mot mål og det røde kortet skapte store problemer for oss på dødballene, siden vi var for få spillere til å dekke opp. Slik kom også utlikningen, sier Hodgson.

Jeremy Menez skjøt et godt straffespark, men Mark Schwarzer leverte en enda bedre redning. Han lå helt nede ved stolperota da han stoppet ellevemeteren.

Utliknet på overtid
Roma ga seg ikke med dette, og fortsatte å jage utlikningen. Etter 92 minutter og 54 sekunder fikk de betalt.

UAVGJORT I BRØDREDUELLEN: Bjørn Helge og Fulham var best før pause og John Arne og Roma imponerte mest i andreomgangen. Foto: AP
UAVGJORT I BRØDREDUELLEN: Bjørn Helge og Fulham var best før pause og John Arne og Roma imponerte mest i andreomgangen. Foto: AP Vis mer

Andreolli dempet en corner på brystet på bakre stolpe og klinket ballen i mål via tverrliggeren.

Fulham var best i førsteomgangen, Roma var klart best etter hvilen. Også Riise-brødrene hadde hver sin omgang. Bjørn Helge var aktiv før pause, og John Arne viste gode takter framover i andreomgangen.

Da Bjørn Helge Riise ble tatt av - minuttet før storebror ble felt og fikk straffe - la John Arne armen rundt ham. Han gratulerte ikke med seieren, men takket for kampen.

For John Arne og Roma nektet nemlig å gi seg, og kjørte på etter at Bjørn Helge gikk av. Og de fikk betalt.

Dermed er gruppa fortsatt helt åpen. Basel topper med seks poeng, Fulham har fem, Roma fire og CSKA Sofia har fortsatt bare ett.

PS! En liten periode var det fire nordmenn på banen, etter at Erik Nevland kom inn for Fulham en halvtime før slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling