Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hangeland sjef i duellen mot Carew

Nevland med god debut.

Fulham - Aston Villa 2-1

OSLO/LONDON (Dagbladet.no): Det er lenge siden vi så tre nordmenn på banen samtidig i en Premier League-kamp. I dag spilte både Erik Nevland, Brede Hangeland og John Carew fra start på Craven Cottage - og det var Fulham-gutta som kunne glise etterpå.

- Det var stor stemning i garderoben. Fulham har ikke vært bortskjemt med seire. Det blir flere slike kamper utover sesongen, sier Nevland til Dagbladet.no.

Både Nevland og Hangeland gjorde et positivt inntrykk med Åge Hareide på tribunen - til landslagssjefens store tilfredsstillelse.

- Erik var veldig positiv. I 1. omgang var han bevegelig og hadde mye krefter. De brukte ham mye på fot, touchen hans var veldig fin. Men han ble veldig ensom, og trenger å få en rundt seg for å komme seg mer i boksen, sier Hareide til Canal Plus.

Selv hadde Nevland dette å si om egen innsats:

- For min egen del gikk det greit. Det var godt å få unna debuten, og godt å vinne.

Nevland byttet ut

IMPONERTE IGJEN: Brede Hangeland ble kåret til banens beste i debuten mot Bolton sist, og mot Villa i dag var han igjen god for Fulham - som vant for første gang siden november. Foto: AFP
IMPONERTE IGJEN: Brede Hangeland ble kåret til banens beste i debuten mot Bolton sist, og mot Villa i dag var han igjen god for Fulham - som vant for første gang siden november. Foto: AFP Vis mer

Mest imponert er han likevel over Hangeland - som har inntatt sjefsrollen i Fulham-forsvaret. Mot Villa fikk han til og med en god sjanse til å score seint i 2. omgang, da ballen plutselig ble liggende foran føttene hans på 11 meter. Men Hangeland er ingen stor avslutter, og tuppen var altfor løs til å gå inn.

Hareide gledet seg særlig over ting som ikke ble vist på TV.

- Han kommanderer og plasserer folk rundt seg riktig, og gjør Fulham kompakt og vanskelig å spille mot. Det ser ut som Brede har spilt Premier League hele livet. Han er sterk i duellene, og smart i plasseringa foran mål. Brede var veldig god, sier Hareide, som også konstaterte at John Carew hadde en dag på det jevne.

Og da tok ikke landslagssjefen for hardt i.

For første gang under Roy Hodgson tok Fulham tre poeng, den første seieren siden Reading ble slått 3. november. Nå har Fulham full kontakt med lagene over streken.

Det så imidlertid mørkt ut da Hangeland-makker Aaron Hughes klønet ballen i eget mål drøye 20 minutter før slutt. Like etter ble debutant Nevland tatt av banen til fordel for Brian McBride, og nordmannen virket skuffet over egen innsats idet han tok plass på benken.

Det har han liten grunn til.

De første 45 minuttene var han pigg og viste flere fine detaljer - som da Simon Davies fikk Fulhams beste mulighet før hvilen. Nevland flikket et vanskelig innlegg perfekt ned i beina hans, men Davies fikk strømpetreff og Carson reddet enkelt.

image: Hangeland sjef i duellen mot Carew

Det var en av få halvsjanser i et langt gjesp av en omgang.

Frispark avgjorde

Fulham-toppscorer Clint Dempsey fikk en brukbar mulighet sju minutter etter pause, da han fikk headet fra fem meter etter et innlegg fra venstre. Headingen strøk like utenfor, og like bak Dempsey fortvilte Nevland, som hadde fått en gylden mulighet om Dempsey ikke hadde nådd ballen.

I 2. omgang forsvant Nevland ut av kampen, og ble liggende sørgelig alene på topp. «Erik Nevland er mer isolert enn Isle of Mull» (skotsk øy, journ.anm), skrev The Guardian i sin liveoppdatering.

Etter Villas ledermål tydet alt på at Fulham skulle gå på 13. serietap for sesongen.

Men to mål fra den øverste hylla gjorde dagen perfekt for Roy Hodgson.

Tre minutter etter selvmålet fra Hughes ble det endelig slått et godt Fulham-innlegg inn i boksen. Tidligere Villa-spiller Simon Davies flikket elegant ballen i lengste hjørne.

Og bedre skulle det bli.

image: Hangeland sjef i duellen mot Carew

Jimmy Bullard er giftig på frispark i nærheten av 16-meteren, og han sviktet ikke da han fikk sjansen fire minutter før slutt.

Med et godt, «gammeldags» skrudd skudd over muren sikret han seieren for Fulham - som nå er med for fullt i kampen for å overleve i Premier League.

<B>FIKK TIL LITE:</B> John Carew hadde en middels dag på jobben.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media