Hangeland sjokkerte Arsenal på Emirates

Men så snudde alt på overtid.

TILBAKE I FORM: Fjorårssesongen var trøblete for Brede Hangeland. I dag spilte nordmannen en meget god kamp mot Arsenal, og scoret blant annet 1-0-målet til Palace.Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB Scanpix
TILBAKE I FORM: Fjorårssesongen var trøblete for Brede Hangeland. I dag spilte nordmannen en meget god kamp mot Arsenal, og scoret blant annet 1-0-målet til Palace.Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB ScanpixVis mer

• Arsenal - Crystal Palace 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Brede Hangeland fikk tillit fra start for sin nye klubb Crystal Palace i Premier League-åpningen, og for en kamp Hangeland hadde.

Først scoret han for Palace, sitt niende Premier League-mål totalt i karrieren, så glapp han markeringen av Laurent Koscielny på overtid i førsteomgangen.

Du trengte ikke være leppeleser for å se hva Hangeland sa til seg selv på vei inn til pausepraten.

Managerbytte
Crystal Palace har hatt en marerittinngang til årets sesong. Manager Tony Pulis trakk seg for to dager siden, og assistenten Keith Millen måtte ta over roret inn mot seriestarten.

Arsenal på The Emirates er også en av de aller vanskeligste oppgavene man står overfor i Premier League. Arsenal sto uten hjemmetap i ligaen siden åpningskampen mot Aston Villa i fjor.

Og det var da også Arsenal som eide kampen. Den første halvtimen hadde hjemmelaget ballen 75 prosent av tida, men sleit med å produsere sjanser.

Det gjorde naturlig nok Palace også, helt til keeper Szczesny klarerte et gjennomspill håpløst i beina på Chamakh. Skuddet fra midtbanen, på vei mot det åpne målet, ble reddet av Koscielny, men hele situasjonen endte i en corner.

Målene
En corner Brede Hangeland møtte perfekt på det fremste hjørnet av femmeteren og stusset i den borteste nettveggen.

Palace var i ledelsen, fullstendig mot spillets gang, og egentlig uten at Arsenal så ut som om de var i stand til å produsere all verdens av sjanser heller.

For Palace lå tett bakover og lot Arsenal trille ball i ufarlige områder. Men de fotrappe Arsenal-spillerne fikk flere frispark i gode posisjoner, og det var etter et av dem utlikningen kom.

Santi Cazorla slo innlegget fra kanten, og denne gangen var det Hangelands tur til å bli lurt. Laurent Koscielny snek seg inn bak ryggen til den norske landslagskapteinen og plasserte ballen vakkert med hodet nede ved stolperota.

Til tross for kalddusjen var omgangen en gedigen opptur for nederlagsdømte Palace.

Klamret seg fast

Arsenal og manager Arsene Wenger ser på seg selv som et av lagene som kan hente hjem ligatroféet denne sesongen. Uavgjort mot Palace i serieåpningen ville selvsagt ikke endret på det, men mangelen på klare sjanser er nødt til å bekymre Wenger etter serieåpningen.

Overkjøringen av Manchester City i forrige helgs Charity Shield bar bud om offensive tider på Emirates, men det er noe helt annet å møte bunnlagene som tetter igjen bakover.

For selv om Arsenal eide ballen i andre omgang også, klarte stjernegalleriet aldri å låse opp døra til Palace-målet.

Derfor var det mer lettelse enn glede Aron Ramsey viste da han hamret inn 2-1-målet til Arsenal på overtid.

Hangeland tapte hodeduellen i forkant av situasjonen som ga Ramsey åpent mål fra tre meter. Midtbanespilleren kunne ikke misse, og som sine rivaler i Nord-London sikret Arsenal seg tre poeng på overtid.

Og sendte Brede Hangeland og Palace tilbake over Themsen med null og niks annet enn en heroisk innsats.