SKUFFET: Brede Hangeland er skuffet over behandlingen og avskjeden han har fått i Fulham. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SKUFFET: Brede Hangeland er skuffet over behandlingen og avskjeden han har fått i Fulham. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Hangeland slakter Fulham og ble sagt opp per epost

- Jeg er umåtelig skuffet.

(Dagbladet): Brede Hangeland (32) er ferdig i Fulham. Det ble klart etter en pressemelding fra klubben i kveld.

Overfor Dagbladet sier Hangeland at han er skuffet og føler seg sviktet.

- I dag mottok jeg nyhetene om at Fulham har valgt å si opp kontrakten min med klubben med umiddelbar virkning. Jeg fikk beskjed om avgjørelsen per epost, uten at noen fra klubben har møtt med meg på forhånd for å diskutere kontrakten min eller fremtiden med klubben, sier Hangeland til Dagbladet, via sin rådgiver Jon Mørland.

- Skuffet Hangeland signerte for Fulham i januar 2008 og har vært en av klubbens store profiler de siste sesongene.

- Etter 6,5 år med lojalt og hardt arbeid, de siste årene som kaptein, er jeg umåtelig skuffet over hvordan dette er håndtert. Jeg vil gjerne få takke de fantastiske Fulham-fansen som jeg har fått tilbringe de beste årene av min fotballkarriere med, sier Hangeland.

FERDIG: Brede Hangeland er klubbløs etter over seks år i Fulham. Foto:  AFP PHOTO / GEOFF CADDICK
FERDIG: Brede Hangeland er klubbløs etter over seks år i Fulham. Foto: AFP PHOTO / GEOFF CADDICK Vis mer

De to siste sesongene har nordmannen vært kaptein på laget, som rykket ned fra Premier League nylig.

- Jeg har båret den hvite drakta med stolthet på Craven Cottage. Jeg føler jeg fortsatt har mye igjen å gi som fotballspiller, og ser frem til det neste kapittelet i min karriere, sier Hangeland.

Landslagskapteinen er nå på ferie ved det indiske hav, får Dagbladet opplyst.

Erik Nevland, tidligere lagkamerat i Fulham, reagerer på behandlingen av Hangeland.


- På epost? Kom igjen, Fulham. Vis litt respekt til en klubblegende, skriver Nevland på Twitter.

- Svak sesong TV 2-kommentator og Premier League-kjenner Øyvind Alsaker skjønner at Hangeland føler seg skuffet, men mener han ikke har prestert godt nok.

- Hangeland har vært en lojal tjener og klubbens beste spiller flere sesonger. Så jeg skjønner godt at han er skuffet. Men det handler i bunn og grunn om dårlige sportslige prestasjoner. Det gjør det alltid. Det er nådeløs bransje, sier Alsaker til Dagbladet.

- Denne sesongen har vært trøblete med skader og mye surr. Da er det vanskelig å levere på toppnivå. Hangeland har alltid vært en trygghetssøkende stopper, han er best med et solid system. Tre managere i Fulham på én sesong er alt annet enn solid. Hangeland har nok lidd litt under det.

- Hva med veien videre nå?

- Jeg vil tro at han er attraktiv for mange Premier League-klubber. Jeg håper han får et tilbud, slår til, og blir en hit i nytt lag i Premier League. Nye utfordringer kan være positivt for ham.

- Hvordan kan han være Premier League-aktuell hvis han er for dårlig for Championship-klubben Fulham?

- Noe av grunnen her er selvsagt at han koster penger. Han har en Premier League-lønning. Jeg tror at han, under rett manager og med det rett spillesystemet, kan være fortsette å være en god stopper i Premier League. Jeg har ikke gitt opp Hangeland på noen måte, sier Alsaker.

- Takk! Hangeland kom til Fulham i januar 2008. Han ble daværende trener Roy Hogdsons første signering. 32 år gamle Hangeland spilte 272 kamper for de hvite fra London.

- Klubben vil takke Brede for hans seks og et halvt år i tjeneste. Vi ønsker ham alt det beste i framtida, heter det på fulhamfc.com.

RÅDGIVER: Jon Mørland.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RÅDGIVER: Jon Mørland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet har snakket med Toppfotballsjef i NFF, Nils Johan Semb, som mener det er positivt at Hangeland bytter klubb.

- Nå tenker jeg at det er muligheter for en nordmann i Premier League neste sesong, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til Dagbladet.

- Hangeland har hatt en vanskelig sesong, men han har vært en av de beste midtstopperne i Premier League i en årrekke. Jeg vet ikke hva som ligger bak avgjørelsen om å bryte kontrakten, sier Semb.

Dagbladet kommer med mer.

EKSPERT: TV 2s Øyvind Alsaker.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
EKSPERT: TV 2s Øyvind Alsaker. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer