SJELDEN MATCHVINNER: Brede Hangeland ble matchvinner for Fulham mot Wigan med en sjelden scoring. Nordmannen hadde bare ett Premier League-mål bak seg før ettermiddagens fulltreffer.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
SJELDEN MATCHVINNER: Brede Hangeland ble matchvinner for Fulham mot Wigan med en sjelden scoring. Nordmannen hadde bare ett Premier League-mål bak seg før ettermiddagens fulltreffer.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom HeveziVis mer

Hangeland stoppet Fulhams tapsrekke

Matchvinner mot Wigan.

|||(Dagbladet): Fulham - Wigan 2-1.

Fulham har de siste ukene fått kjenne slitasjen på kroppen etter at London-klubben har kjempet på tre fronter denne våren. Roy Hodgsons menn har hatt en fantastisk reise i Europa League, men i Premier League har det gått atskillig tråere.

Før møtet med nedrykkstruede Wigan på Craven Cottage, hadde vertene tre strake tap bak seg.

Halvveis ut i kampen lå det an til nok et nederlag etter at den utskjelte Wigan-spissen Jason Scotland omsider hadde fått uttelling i Premier League sammenheng. Det fikk hjemmepublikum til å klage sin misnøye, noe som irriterer manager Roy Hodgson.

- Jeg vil minne supporterne om at vi gir alt for dem, men ber dem samtidig forstå at det vil være noen ganger i løpet av de seks gjenstående kampene at vi vil skuffe dem. Det hadde vært fint om folk viste litt sympati. Spillerne fortjener ikke at noen roper «våkne opp». Det handler ikke om å våkne, det handler om slitne bein i en tøff seriekamp, sier Hodgson.

Pausen så imidlertid ut til å ha gjort Fulham godt, som bare brukte et knapt minutt på å utligne.

GAVEPAKKE: Zoltan Gera (t.v.) stjal ballen fra en uoppmerksom Paul Scharner og fant innbytter Stefano Okaka, som enkelt pirket inn utligningen for Fulham.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevez
GAVEPAKKE: Zoltan Gera (t.v.) stjal ballen fra en uoppmerksom Paul Scharner og fant innbytter Stefano Okaka, som enkelt pirket inn utligningen for Fulham.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevez Vis mer

Paul Scharner hadde allerede pådratt seg gult kort etter håpløst sløvt backspill, men det hadde østerrikeren åpenbart ikke tatt lærdom av da han forærte ballen til Zoltan Gera ute på Fulhams venstreside.

Ungareren stjal med seg ballen og slo inn foran mål der innbytter Stefano Okaka styrte innlegget i mål på første stolpe.

Det skulle svikte enda en gang i bortelagets forsvar 58 minutter ut i kampen, da en midtstopper som ikke akkurat har for vane å score mål, fikk fritt leide på et hjørnespark.

Selv om Brede Hangeland ruver i terrenget, var det ingen Wigan-spillere som så ut til å ense nordmannen, som stupte fram på Damien Duffs gode dødball og fikk nettkjenning.

OMSIDER UTTELLING: Jason Scotland scoret jevnt og trutt for Roberto Martinez i Swansea, men har slitt med å omstille seg til nivået i Premier League. Søndag fikk Wigan-spissen omsider uttelling, men det hjalp lite ettersom Fulham kom tilbake og snudde kampen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
OMSIDER UTTELLING: Jason Scotland scoret jevnt og trutt for Roberto Martinez i Swansea, men har slitt med å omstille seg til nivået i Premier League. Søndag fikk Wigan-spissen omsider uttelling, men det hjalp lite ettersom Fulham kom tilbake og snudde kampen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi Vis mer

Det var bare landslagskapteinens andre mål i Premier League-sammenheng siden overgangen fra FC København i januar 2008, og nok til å gi Fulham deres første seier på fire kamper.

- Det var hyggelig å se Brede score, konstaterer Hodgson overfor Sky Sports.

Erik Nevland var også med i Fulhams kamptropp, og fikk et innhopp i sluttminuttene. Bjørn Helge Riise var verken på banen eller benken.

Med var heller ikke toppscorer Bobby Zamora. Fulham-spissen har imponert stort denne sesongen, og enkelte har visket om en mulig VM-plass. Typisk nok satte en akillesskade ham ut av laget da landslagssjef Fabio Capello omsider hadde tatt turen til Craven Cottage.

Roy Hodgson kan ikke berolige bekymrede Fulham-supportere som frykter for Zamoras deltagelse i returoppgjøret mot Wolfsburg i Europa League kommende torsdag.

- Jeg er litt bekymret. Jeg ble fortalt i går at det ikke var alvorlig og at han hadde en mulighet til å bli frisk til dagens kamp, men det var ikke noen bedrring. Jeg håper at det bedrer seg de neste par dagene, sier Hodgson.