HVOR BLE DU AV, BREDE? Her scorer Paulinho Tottenhams første mål mot Fulham. Sekunder tidligere var han markert av Brede Hangeland.Foto: REUTERS/Eddie Keogh / NTB Scanpix
HVOR BLE DU AV, BREDE? Her scorer Paulinho Tottenhams første mål mot Fulham. Sekunder tidligere var han markert av Brede Hangeland.Foto: REUTERS/Eddie Keogh / NTB ScanpixVis mer

Hangeland synder i nytt Fulham-tap

Tottenham vant enkelt i London-derbyet.

• Tottenham - Fulham 3-1 (1-1)

(Dagbladet): Det tok et drøyt minutt før Fulham viste Tottenham at de mente alvor på White Hart Lane i dag, men til slutt ble det en ganske enkel hjemmeseier til Tim Sherwoods menn i London-derbyet.

The Lillywhites har ryggen mot veggen når det gjelder videre Premier League-eksistens, og gikk rett i strupen på Tottenham.

Med John Arne Riise og Brede Hangeland fra start så det veldig lyst ut i solskinnet i London.

Likevel var det Tottenham som scoret først. Og det var Hangeland som var synderen.

Eriksens gullfot
I forkant av frisparket til Christian Eriksen slapp Brede Hangeland Paulinho løs inni boksen, og når innlegget fra Eriksen var millimeterpresist på bakre stolpe var det veldig enkelt for Paulinho å sette ballen i åpent mål fra en meter.

Heldigvis for Hangeland og Fulham utliknet Steve Sidwell minuttet etterpå med en fantastisk soloprestasjon.

Sidwell kranglet ballen med seg fra et taklingsforsøk på midtbanen, forserte mot Tottenhams sekstenmeter og satte opp en vegg med Hugo Rodallega.

Rodallega kom derimot aldri borti ballen, men det gjorde Tottenhams midtstopper, som serverte Sidwell alene med keeper Lloris.

Ute av balanse, og i overkant nærme den gode Spurs-keeperen, kippet Sidwell ballen i motsatt kryss til en fantastisk utlikning.

Harry Kan Én svale gjør som kjent ingen sommer, og én god omgang vinner heller ingen fotballkamper.

To minutter etter pause steg Spurs-fansens nye favoritt til værs på et perfekt innlegg fra Danny Rose. Stussen i lengste hjørne var utagbar for keeper Stocdale, og derfra og ut var det egentlig ingen tvil om hvor poengene skulle ende.

Riktignok reddet Hugo Lloris headingen fra Rodallega mesterlig minuttet etter, men det var Tottenham som styrte kampen.

Og da Christian Eriksen hentet fram silkefoten sin igjen og serverte Kaboul etter nok et frispark fra kanten, var det egentlig game, sett og match på White Hart Lane.

Trodde alle.

Tottenham har for vane å trøble det litt til for seg selv. Og da gutten med silkefoten inviterte Fulham inn i kampen igjen med å handse helt umotivert inni egen sekstenmeter, trodde de samme at det skulle bli kamp igjen med et kvarter igjen på klokka.

Men Steve Sidwells forsøk fra straffemerket ble reddet av Lloris.

Dermed ebbet kampen helt ut, Tottenham befestet sjetteplassen på tabellen, mens Fulham fortsatt er avhengig av seg selv og andre i fortsettelsen for å fornye Premier League-kontrakten.

- Nå må vi vinne hjemmekampene våre for å holde oss. Seks poeng kan være nok, sier Fulham-manager Felix Magath til BBC etter kampen.

- Jeg er selvsikker og sikker på at vi greier å holde oss, fortsetter manageren.

CHRISTIAN GULLFOT; Younes Kaboul strekker ut foten og kneer ballen i mål etter Christian Eriksens presise frispark i andre omgang mot Fulham i dag.Foto: AP /Sang Tan/ NTB Scanpix
CHRISTIAN GULLFOT; Younes Kaboul strekker ut foten og kneer ballen i mål etter Christian Eriksens presise frispark i andre omgang mot Fulham i dag.Foto: AP /Sang Tan/ NTB Scanpix Vis mer