Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hangeland tjener 47 ganger så mye som Søderlund

Enorme forskjeller på Premier Leauge og Tippeliga på landslaget.

ENORME FORSKJELLER: Brede Hangeland (t.h.) er trolig Norges best betalte idrettsutøver med en likningsinntekt på nesten 20 millioner kroner. I den andre enden av skalaen, er Alexander Søderlund (t.v.) som tjente rett i overkant av 400 000 kroner i Haugesund i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
ENORME FORSKJELLER: Brede Hangeland (t.h.) er trolig Norges best betalte idrettsutøver med en likningsinntekt på nesten 20 millioner kroner. I den andre enden av skalaen, er Alexander Søderlund (t.v.) som tjente rett i overkant av 400 000 kroner i Haugesund i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Både da Sveits og Kypros tok ledelsen tok Brede Hangeland kapteinsansvar og kriget inn utlikningsmålene i begge kampene og var dermed svært så delaktig i at Norges håp om å kvalifisere seg til fotball-VM i 2014 igjen lever i beste velgående etter en skjev start mot Island.

Derfor er det kanskje ikke så rart at landslagskapteinen trolig er Norges best betalte fotballspiller, og dermed også idrettsutøver. 

I motsetning til hans norske kolleger som spiller fotball på kontinentet, innrapporterer Hangeland inntekten sin til norske ligningsmyndigheter, og gir dermed et innblikk i lønnsnivået i internasjonal fotballs pengeliga nummer én, Premier League.

Riktignok har 31-åringens likningsinntekt sunket med over én million kroner siden 2010, men den høyreiste siddisen står likevel oppført med svimlende 19,4 millioner kroner for 2011. Det er imidlertid britiske skattemyndigheter som krever inn inntektsskatt fra Hangeland, hvis bidrag til det norske fellesskapet knytter seg til en likningsformue på 2,7 millioner.

Jarstein best betalt Også Daniel Braaten, som har daglig tilholdssted i franske Toulouse, har oppgitt sine inntektstall til Skatteetaten. 30-åringen har gjort gode penger siden han forlot Rosenborg sommeren 2007, og tjente over sju millioner kroner i fjor.

Blant de hjemlige spillerne i Drillos landslagstropp, er det Viking-keeper Rune Almenning Jarstein som topper inntektsstatistikken med 2,6 millioner kroner i alminnelig inntekt.

I motsatt ende av skalaen blant dem som spilte landskamper i 2012 er Haugesunds Alexander Søderlund, som har startet de siste to kvalikkampene aleine på topp i Mohammed Abdellaoues skadefravær med 413 612 kroner.

Sjefen sjøl, Egil Olsen, hadde over 3,5 millioner kroner i inntekt fra Norges Fotballforbund og en formue på godt og vel 5,5 millioner kroner.

HER kan du se likningstallene til forrige Drillo-generasjon.