TØFF SESONG: Brede Hangeland spilte svært mange kamper for Fulham forrige sesong. For 29-åringen handlet mye av sesongen om å holde seg skadefri. Foto: Adrian Dennis / AFP.
TØFF SESONG: Brede Hangeland spilte svært mange kamper for Fulham forrige sesong. For 29-åringen handlet mye av sesongen om å holde seg skadefri. Foto: Adrian Dennis / AFP.Vis mer

Hangeland trosset smerteterskelen hele fjoråret

- Mest fysisk krevende sesongen i karrieren.

|||(Dagbladet): Hangeland spilte 32 ligakamper, tolv kamper i Europa League, fire FA-cupkamper og like mange privatlandskamper for Norge.

Fulham-stopperen merket hardkjøret godt.

- Jeg følte jeg spilte gjennom smerteterskelen hele tiden. Det er hardt å bli kvitt de små smellene og skadene når du spiller hele tiden, men jeg synes vi greide oss bra, sier Hangeland til Fulhams hjemmesider.

- Man er jo i fotball for å spille kamper, så du vil aldri høre meg klage over antallet kamper.

Tøffeste sesong noensinne
Overfor klubbens hjemmeside forklarer Fulham-kapteinen at forrige sesong var den tøffeste han har hatt i karrieren fysisk.

- Vi spilte fryktelig mange kamper sist sesong, som var en utfordring i seg selv. Ikke bare spilte vi alle de kampene, men vi gjorde det også bra på veien. Det var den mest fysiske krevende sesongen i karrieren, sier han.

Hangeland brukte mye av sesongen på å holde seg skadefri. Med få dager mellom hvert slag var ikke det det enkleste.

- Det handler i bunn og grunn om å holde seg unna skader og småsmeller så godt det lar seg gjøre, og konsentrere seg om restitusjon hver eneste dag.

Til Liverpool?
Fulham avsluttet på 12.plass i Premier League. I tillegg ble London-klubben tapende finalist mot Atletico Madrid i Europa League.
 
- Vi har hatt to gode sesonger nå, og jeg tror det er viktig å holde føttene våre på bakken og være ydmyke.

- Hvis vi kan reptere det vi greide sist sesong og sesongen før det, ville det vært bra, sier Hangeland, som fort kan måtte forholde seg til en ny sjef neste sesong.

Fulham-manageren Roy Hodgson linkes stadig til Liverpool. Engelske medier har allerede begynt å spekulere i om 62-åringen tar med seg Hangeland til Merseyside.

LINKES VEKK: Helt siden Rafael Benitez' avgang har engelske medier spekulert i om Roy Hodgson er spanjolens arvtager. Foto: Adrian Dennis / AFP.
LINKES VEKK: Helt siden Rafael Benitez' avgang har engelske medier spekulert i om Roy Hodgson er spanjolens arvtager. Foto: Adrian Dennis / AFP. Vis mer