Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hangeland vil bli mer hensynsløs

- Og jeg må kanskje løfte mer i benken.

• Direkte på Dagbladet.no kl. 20.45: Wales - Norge

 WREXHAM (Dagbladet.no): Brede Hangeland har fått en fantastisk start på karrieren i Fulham. I debuten ble han kåret til banens beste av innflytelsesrike Sky Sports.

I sin andre kamp stoppet han John Carew, og ble tatt ut på rundens lag i Premier League av sportsanalyseselskapet Opta, som bruker grundig tallmateriale som grunnlag for uttaket.

Likevel har Carew og landslagssjef Åge Hareide etterlyst en tøffere, tyngre og slemmere Brede Hangeland for at han skal bli en varig suksess i engelsk fotball.

Og Hangeland selv er ikke uenig.

- Ja, jeg må kanskje trene litt mer i benken enn jeg har gjort til nå, sier han til Dagbladet.no.

Kan bli mer nådeløs

Han mener det er naturlig at det trengs justeringer av stilen når man kommer til en ny liga, og kanskje spesielt den engelske.

ROLIG OG BALSIKKER: Brede Hangeland har slått til umiddelbart i Fulham. Her under gårsdagens landslagstrening i Wales. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
ROLIG OG BALSIKKER: Brede Hangeland har slått til umiddelbart i Fulham. Her under gårsdagens landslagstrening i Wales. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

- Jeg er enig i at en må arbeide med den fysiske delen av spillet i en sånn liga. Jeg prøver alltid å utvikle meg som spiller. Jeg kan nok bli mer nådeløs i duellene, sier Hangeland.

Samtidig ønsker Hangeland å beholde de styrkene han allerede besitter, som en spillende midtstopper.

- Jeg er jo den spillertypen jeg er, jeg liker å gjøre noe fornuftig med ballen. Jeg må prøve å legge på litt råskap uten å ta vekk det andre, sier han.

- Vanskelig å skifte stil

I morgen starter Hangeland for Norge i spann med Pa-Modou Kah. Hans faste makker Erik Hagen står over på grunn av en strekk.

Hagen og Hangeland utfyller hverandre nær sagt perfekt - Hagen har akkurat den råskapen Hangeland savner.

- Jeg skjønner hva John og Åge mener, sier Panzer om kravene til Hangeland.

Samtidig tror han ikke kollegaen uten videre kan forandre hvem han er på banen.

image: Hangeland vil bli mer hensynsløs

- Det er vanskelig å forandre spillestil etter så mange år. Men Brede har andre store forser. Han har enorm ro med ballen. For et bunnlag som Fulham, kan det bety mye når de andre gutta sier «jøss, se hvor rolig han der er», sier han.

Hagen tror ikke han er hentet til Wigan av samme årsak.

- I Wigan blir det bare tupp og mæl.

- Du er ikke kommet for å skape ro?

- Nei, nei, gliser Erik Hagen.

RUNDENS LAG: Optas rundens lag er basert på målinger av spillernes positive og negative involveringer. Hangeland <a href="http://dagbladet.jumpmediagroup.no/default.asp?ID=1472&mal=27">kom med på laget etter helgas runde</a>.
MÅ LØFTE MER: Brede Hangeland vil bli sterkere, og startet med å bære utstyret på landslagstreninga.
UTFYLLER HVERANDRE: Brede Hangeland og Erik Hagen er motsetningene som skaper et perfekt stopperpar. I morgen er imidlertid Pa-Modou Kah erstatter for en småskadd Hagen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media