Hangeland vil ned i forsvar igjen

Men tror ikke 90 gode landslagsminutter er nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MINSK (Dagbladet.no): Denne sesongen har Brede Hangeland (24) nesten bare spilt på midtbanen til Viking. I den uhyre viktige kvalikkampen mot Moldova på lørdag, spilte han midtstopper for Norge.

Den oppgaven løste han med glans.

- Det var en omstilling, siden jeg har blitt vant til å spille på midten i klubblaget. Jeg var derfor ekstra fokusert og skjerpet, sier Hangeland til Dagbladet.no.

- Ja, det er så stor forskjell?

- Det er en del ting som går automatisk når du er vant til rollen. Nå måtte jeg derfor være mer fokusert.

Respekterer valget

Brede Hangeland spilte riktignok midtstopper mot Brann i den siste seriekampen før landslagssamlingen. Trener Roy Hodgson har derimot var klokkeklar på hvor han vil bruke Hangeland denne sesongen, og sjelden viket fra dette.

- Jeg har ingen problemer med å akseptere det. Laget er viktigst og treneren er sjef.

VIL VÆRE STOPPER: Brede Hangeland ryddet unna i det norske forsvaret mot Moldova. Han er bestemt på at det er midtstopper han vil være. Foto: Scanpix
VIL VÆRE STOPPER: Brede Hangeland ryddet unna i det norske forsvaret mot Moldova. Han er bestemt på at det er midtstopper han vil være. Foto: Scanpix Vis mer

90 så å si prikkfrie minutter på lørdag til tross - og store sjanser for ytterligere 90 på onsdag - når Viking møter Vålerenga er han trolig tilbake på sentral midtbane igjen.

- Kommer du til å ta en prat med Hodgson etter samlingen?

- Vi har forsåvidt snakket om det flere ganger. Hodgson bestemte seg tidlig for at min plass i år er på midtbanen.

- Bare et tidsspørsmål

Hangeland legger ikke skjul på hvor han har lyst til å spille. Det er midtstopper han opprinnelig er og det er midtstopper han har lyst til å bli igjen på klubblaget.

- Aller helst så fort som mulig, og jeg regner med at det bare er et tidsspørsmål, sier 24-åringen.

Selv om Hangeland har vært i veldig mange landslagstropper de siste åra, har det ikke blitt så mange kamper. Han har spilt 18 landskamper for Norge, men de aller fleste har vært privatlandskamper. Kun én gang har han spilt en kvalikkamp, og det var som midtbanespiller mot Bosnia-Hercegovina for to år siden.

- Det var gøy å spille en viktig landskamp igjen, og spesielt morsomt å få sjansen som midtstopper, forteller han.

Viktige kamper på rad og rekke

I høst kommer de viktige kampene på rad og rekke, både i Viking og på landslaget. Rogalendingene spiller fortsatt for Royal League-plass og er med i gruppespillet i UEFA-cupen. Der venter blant annet franske Monaco.

Men Hangeland tror ikke det blir noe mer midtstopperspill av den grunn.

- Jeg har en defensiv rolle på midtbanen, og den er nok såpass viktig for laget at jeg blir der så lenge Hodgson har en full tropp å velge fra.

Aller først; kvalikkampen mot Hviterussland som på lørdag i praksis ble en treningslandskamp i stedet.

- Det er en veldig viktig kamp med tanke på playoffen. Spesielt for oss som ikke har så mange kamper fra før. Vi er et ungt lag, så dette blir perfekt trening med tanke på hva som venter oss i november, sier Hangeland til Dagbladet.no.

Brede Paulsen Hangeland

Født: 20.06.81

Klubb: Viking

Landskamper: 18

Mål for Norge: 0

Debut: Borte mot Østerrike 20. november 2002. Norsk seier 1-0.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer