- Hangeland vil til RBK

RBK-direktør Rune Bratseth åpner pengesekken.

Rune Bratseth får nesten ubegrensede midler til å kjøpe to nye spillere i sommer.

- Styret har frigitt de midlene vi trenger til kjøp av spillere. Går alt etter planen, vil Lerkendal-publikum kunne stifte bekjentskap med to nye ansikter i sommer. I tillegg kommer Christer George tilbake fra Spania, sier RBK-direktør Bratseth til Adresseavisen.

Han får i løpet av de nærmeste dagene svar på om Sogndal slipper Robbie Russel til Rosenborg. I tillegg jobber trønderne med andre aktuelle navn.

- Hva med Brede Hangeland?

- Vi har forståelse for at han er positiv til en overgang, sier Bratseth.

Landslagsstopperen blir neppe noen billig forsterkning dersom Rosenborg velger å legge inn et bud. Viking vil trolig kreve rundt 15 millioner kroner for å slippe Hangeland, som innrømmer at han er smigret over interessen.

- Jeg vil ikke kommentere noe før det foreligger et bud på bordet, men generelt vil jeg si at det er en anerkjennelse at Rosenborg viser interesse. Klubben har oppnådd fantastiske resultater de siste årene, både i Norge og ute i Europa, sier Hangeland til avisen.

Han er sammen med Morten Gamst Pedersen (Tromsø) og Magne Hoset (Molde) trolig de spillerne Rosenborg aller mest kunne tenkt seg på Lerkendal. Men pris og interesse fra utlandet gjør Gamst Pedersen og Hoset mer eller mindre uaktuelle for øyeblikket.

Den samme skjebnen lider trolig Brugges nordmann Bengt Sæternes.

- Han er en interessant spiller som er aktuell, men akkurat nå ser det ut til at han blir for dyr, sier Bratseth.

RBK-direktøren er forberedt på at klubben må bla opp millioner for å sikre seg nye ansikter.

- Vi har en grense. Å betale 20 millioner kroner for to spillere er for mye. Det er ingen verdt slik markedet har utviklet seg de siste årene, sier han.

(NTB)

HOLDT NULLEN:</B> Brede Hangeland i en presset situasjon mot RBK på Lerkendal, kampen endte 0-0.