- Hånlig og provoserende

Dommer ikke i tvil om Rooney.

(Dagbladet.no): Wayne Rooney må tåle titler som «Wayniac», «Dark side of the Roon» og «Thickie Rooney» i britisk presse i dag.

Dommer Kim Milton Nielsen er ikke i tvil om at Manchester United-spissen måtte ut da han applauderte det gule kortet i matchen mot Villareal.

- Han fikk en advarsel, og så klappet han meg rett opp i ansiktet etterpå. Med en så hånlig og provoserende gest er det ingen diskusjon, sier danske Nielsen til nyhetsbyrået Ritzau.

Det røde kortet er Rooneys andre i 19-åringens karriere.

- Reglene sier at jeg skal sende ham ut, når han nærmest ber om det. Så det gjorde jeg, sier dommeren.

Dansken er ikke ukjent med å utvise United-spillere. Nielsen var mannen som ga David Beckham rødt kort for sparket mot argentinske Diego Simone i VM i 1998.

- Med den dommeren hadde han ingen sjanser, sier United-sjef Alex Ferguson.

Men Ferguson protesterer ikke på utvisningen, og trodde først at Rooney klappet til Nielsen i ansiktet.

KLAPP, KLAPP: Wayne Rooney ble utvist for sarkastisk applaudering. Foto: Scanpix/Ap
KLAPP, KLAPP: Wayne Rooney ble utvist for sarkastisk applaudering. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Han er en ung gutt, bare 19. Vi håper disse tingene forsvinner når han modner. Det viktigste nå er å beholde styrkene og de gode sidene ved spillet hans. Vår jobb er å fjerne det de dårlige. Akkurat, nå har jeg snakket nok om dette, sier sir Alex.

Med 0-0 i den første Champions League-matchen er Ferguson sånn passe fornøyd.

- Det var en god kamp fram til utvisningen. Jeg synes noen av våre unge spillere så nervøse ut i første omgang, så jeg var glad for at jeg kunne endre ting i pausen. Vi viste mer vilje i annenomgangen, men med 10 mann de siste 25 minuttene måtte vi gjøre jobben skikkelig, sier Fergie.

SKUFFET SJEF: Alex Ferguson minner om at Rooney bare er 19 år og umoden.