Hannawald elsker Norge

Sven Hannawald tok sin andre verdencupseier for året i Norge i Granåsen i går kveld. Årsaken er enkel. - Bakkene er nydelige og moderne i profilen, sier Hannawald til Dagbladet.

A#30#SPO# N20000310212640.TB # 11.03.00 # Elsker Norge # ...men Hannawald frykter Holmenkollen # TRONDHEIM (Dagbladet): Sven Hannawald tok sin andre verdencupseier for året i Norge i Granåsen i går kveld. Årsaken er enkel. - Bakkene er nydelige og moderne i profilen, sier Hannawald til Dagbladet. # # Av PER ANGELL BERNTSENTyskeren er god til å fly. Både i Vikersund og Granåsen har bakkene en profil som favoriserer hans hoppteknikk. Ikke rart at han elsker å hoppe i Norge. I morgen står Holmenkollen for tur, men Hannawald er mer skeptisk til den norske nasjonalstoltheten. Han hopper alltid dårligere i eldre bakker som Holmenkollen.

Bygg om Kollen

- Man kommer veldig høyt over kulen der, slik man gjør i bakker med gammel profil, sier Hannawald.

- Er du enig med Martin Schmitt som i fjor sa at bakken i Kollen burde rives?

- Å nei, ikke rive, men de bør bygge den om.

Hannawald trenger heller ikke å bekymre seg. Bakkeprofilen i Kollen er forandret litt fra i fjor. Dermed kan det ligge an til ny tysk jubel i hovedstaden.

- Det var utrolig bra publikum her i Trondheim, og stemningen i Holmenkollen er alltid fantastisk, mener Hannawald.

Populær

Den tynne tyskeren ble irritert på norsk presse etter han ble verdensmester i skiflygning i Vikersund. Årsaken var at journalistene bare var opptatt av vekta hans, og ikke hoppingen. Hannawald ser uansett ut til å ha draget på fansen. I går ga han bort seiersblomstene til ei blond trønderjente som dristet seg bort til tyskeren for å gi ham en seiersklem. Jenta forsvant lykkelig inn i folkemengden med tårervåte øyne, akkompagnert av et klassisk tenåringshvin.

  • De norske hopperne skuffet. Tommy Ingebrigtsen lå på 5. plass etter første omgang med fallt ned til 11. plass etter et skuffende andrehopp.

- Det var helt greit egentlig. Jeg kommer tilbake i Kollen, og i skiflygningen i Planica, sier en mellomfornøyd Ingebrigtsen til Dagbladet.

#

SUVEREN: Tyske

Sven Hannawald gjorde som sist han var i Norge - vant.

# Foto: SCANPIX/GORM KALLESTAD #

BEDRE I KOLLEN: - Jeg kommer sterkere i Kollen i morgen, lovet

Tommy Ingebrigtsen etter 11. plass i går. # Foto: SCANPIX/GORM KALLESTAD