Hanne kan bli verdens beste kvinne

- Det er veldig hyggelig å være nominert, men det vil føles veldig rart hvis jeg blir kåret til verdens beste kvinnelige idrettsutøver, sier orienterings-løper Hanne Staff (28) til Dagbladet. Og tar du en kikk på hvem hun konkurrerer mot, så forstår du hva hun mener...

Selv reiser ikke den ferske verdenscupvinneren i orientering til New York for å være til stede under utdelingen på ærverdige Waldorf Astoria Hotel i New York mandag - i regi av den ideelle organisasjonen Women's Sports Foundation.

- Jeg tror ikke engang jeg har mottatt noen invitasjon, forklarer Hanne Staff nærmest unnskyldende.

Blant de ti nominerte til tittelen Årets idrettskvinne er Nittedal-jenta Hanne Staff i selskap med verdensstjerner og millionærer i fleng.

Men Hanne har bevist at det også er mulig å oppnå internasjonal aksept i en liten idrett uten stor eksponering og masse penger.

Siden hun etablerte seg i verdenstoppen i 1997, har Hanne Staff vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger. I VM-sammenheng har hun to gull, to sølv og en bronse.

- Jeg tjener ikke de store pengene, men jeg har det usannsynlig gøy. For meg er sporten det viktigste, sier Hanne Staff.

I nominasjonen omtales hun slik:

«Staff er ranket som nummer én i verden og er den første kvinne som er verdensmester, europamester og nordisk mester samme sesong. Hun vant EM i juni, bare noen uker etter at hun var tilbake fra beinbrudd.»

Hanne Staff ble også nominert i kåringen i 1998 - men hun husker ikke hvem som vant da eller hvilken plassering hun endte på.

- Det var ikke så mye oppmerksomhet rundt det den gangen, sier hun.

Selv regner hun Marion Jones som den store favoritten.

- Etter det hun presterte i Sydney, skal det nok en del til for at hun ikke skal vinne. Jeg synes det er stort bare å være nominert, og har vel det mest ukjente navnet internasjonalt av de som er med i kåringen. Uansett gir dette veldig fin PR for orienteringssporten, sier Hanne Staff.

VERDENS BESTE KVINNE? Hanne Staff kan bli kåret til nettopp det.