Hanne med magesmerter

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Hanne Haugland fikk i dag smerter i magen og måtte legge seg noen timer i senga. Det norske VM-håpet tok også medisiner mot mageondet, kjøpt på et lokalt apotek.

- Hanne har tatt enkle medisiner mot magesmerter, men det er helt udramatisk: Vi har sjekket medisinen med legen. Nå får vi håpe at det går over utover kvelden, sier trener Håkon Särnblom til Dagbladet :på nettet.

Skjer hver gang

Ifølge den norske VM-legen Ove Talsnes, er det ikke uvanlig at utøverne får vondt i magen før et mesterskap. De norske utøverne må drikke 6-8 liter væske hver dag i det varme VM-været i Sør-Spania, noe som kan uroe magen.

- Vi har hatt sånne episoder hver gang, og vanligvis går smertene over av seg sjøl. Men det er klart at dette ikke er noe vi ønsker. Det er aldri gunstig å ha vondt før et mesterskap, sier lege Talsnes til Dagbladet :på nettet.

Kan Hanne Haugland trene som vanlig i morgen?

- Det er avhengig av hvordan hun føler seg, men vanligvis går dette over i løpet av et døgn, forteller Talsnes.

Varmt

Gradestokken i Sevilla viser nærmere 40 grader. Dette kan bety trøbbel for en del av utøverne.

Spesielt for de mannlige kappgjengerne - som skal gå seg gjennom hele 50 kilometer.

- Varmen vil helt sikkert ødelegge for en god del av kappgangerne. Det er ikke så lett å forberede seg når du befinner deg på et av de varmeste stedene i Europa, forteller Talsnes.

Også Jim Svenøy vil få det varmt når han skal kvalifisere seg til 3000 meter hinder i morgen.

- Jim er i godt humør, men han får det tøft i morgen. Han er i det andre heatet, og bare to mann

går videre, sier Talsnes som var og trente sammen med Jim Svenøy i kveld.