Hanne sutrer ikke over VM-miss

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Hanne Haugland (31) endte på en skuffende 10. plass i VMs høydefinale. Haugesunderen var sjanseløs på 1.96 i kveld. - Men jeg har vært med for lenge til å sutre, smiler Hanne.

31-åringen hoppet lett over 1.85, og 1.90. På 1.93 trengte hun to forsøk, mens 1.96 var alt for høyt for Hanne i dag. Mens Maurice Greene og de amerikanske sprinterne feiret stafettgullet på 100-meter, satt Hanne med bøyd hode. Skuffet.

Men det gikk fort over.

- Jeg følte meg kjempebra, men så ble jeg stiv på baksida av låret etter 1. forsøk på 1.96. Noen ganger er det sånn, forklarer hun til Dagbladet :på nettet. Og tenker på fortsettelsen.

Ser framover

Hanne Haugland skadet seg alvorlig i fjor. Siden den gang har hun ikke vært på sitt beste. To hopp på 1.96 er årsbeste.

- Nå ser jeg framover til neste år og jeg gleder meg kjempemye til å trene utover vinteren. Jeg er veldig fornøyd med at jeg er skadefri, smiler hun.

Allerede i morra tidlig drar hun sammen med ektemannen og treneren Håkon Särnblom til Zürich. Fredag er det konkurranse. Så skal hun til Brüssel og delta i et Golden League-stevne - før flyet omsider vender nesa hjem mot Norge.

- Jeg gleder meg til å komme hjem. Det har vært for mye stress den siste tida.

Kastet ut

Hannes treningskollega, svenske Kaisa Bergqvist, hoppet over 1.96 i dag, og gikk videre i konkurransen. Kaisa ville gjerne at haugesunderen skulle være ute på Olympiastadionen mens hun hoppet videre, men det gikk ikke. Hanne ble sendt ut av stadionen for i år.

- Jeg ble kastet ut, sier Hanne. Det akter hun ikke å bli under neste sommers OL i Sydney. Da skal haugesunderen kjempe om medalje.

Ukrainske Inga Babakova vant høydefinalen med 1.99. Nøyaktig den samme

høyden som ga Hanne Haugland VM-gullet i Athen for to år sida.

<B>SKUFFET:</B> Hanne Haugland klarte bare 1,93 i VM-finalen.