IKKE KLAR TIL LANDSKAMP: Moa ble sjekket av Hannovers medisinske apparat i dag, som sier spissen ikke kan spille landskamp for Norge. 

Foto: Håkon Eikesdal
IKKE KLAR TIL LANDSKAMP: Moa ble sjekket av Hannovers medisinske apparat i dag, som sier spissen ikke kan spille landskamp for Norge. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Hannover er irritert på NFF etter Moa-skade

Landslagslegen beordrer spissen hjem.

Hannover-manager Jörg Schmadtke er irritert på Norges Fotballforbund, som vil hente hjem en skadd Mohammed Abdellaoue til EM-kvalifiseringskampen mot Kypros neste uke.

Schmadtke bekreftet tirsdag at spissen ikke blir skadefri til Norges EM-kvalifiseringskamp mot Kypros neste tirsdag. Undersøkelser foretatt av legeteamet til bundesligaklubben viste at Moas lyskeskade trenger ro for å leges.

— Abdellaoue blir ikke klar til landskampen for Norge på grunn av muskulære problemer, sa Schmadtke til det tyske nyhetsbyrået DPA.
Men det utspillet kjøper ikke Norges Fotballforbund uten videre. De vil også ha lagkamerat Henning Hauger hjem for legesjekk.

— Hannover har meldt fra at Moa har en skade. Vi har meldt tilbake at vi ønsker Moa til Norge torsdag, og det har klubben bekreftet, sier landslagslege Thor Einar Andersen til VG Nett.

Ingen mistillit
Landslagslegen hevder det er vanlig praksis at skadde spillere blir undersøkt for å bekrefte eller avkrefte opplysningene fra klubben. Andersen understreker at Norges legeteam på ingen måte har mistillit til Hannovers medisinske apparat.

— Vi må se han først før vi kan svare positivt, negativt eller «tja», forklarer Andersen.

Det får Hannover-manageren til å reagere i sinne.

— Vi kan ikke gjøre noe med den avgjørelsen, men jeg er irritert på oppførselen til (det norske) forbundet, slo Schmadtke fast overfor DPA.

En kjempehit
Lyskeplagene har Moa slitt med de siste tre ukene, og tysklandsproffen fikk en ny smell i lysken da han scoret hat trick mot Werder Bremen søndag.

Da måtte storscoreren forlate banen i annen omgang.

Moa har vært en kjempehit i sesongstarten for Hannover i Bundesliga. Det tidligere Vålerenga-spilleren har scoret seks mål på fem kamper så langt.

Det norske landslaget møtes i Oslo torsdag. Kampen mot Kypros spilles i Oslo neste tirsdag.

En liten trøst for landslagssjef Egil «Drillo» Olsen er det at John Carew er meldt skadefri og scoret sitt første mål for West Ham i helgen.

(NTB)