- Hannover fortsatt et dårlig valg for Moa

Liverød står på sitt etter tre Moa-mål.

KNUSTE WERDER: Mohammed Abdellaoue (tre fra venstre) og Hannover-spillerne jublet etter storseieren i går kveld. Foto: AFP/FABIAN BIMMER
KNUSTE WERDER: Mohammed Abdellaoue (tre fra venstre) og Hannover-spillerne jublet etter storseieren i går kveld. Foto: AFP/FABIAN BIMMERVis mer

|||(Dagbladet): Da Mohammed Abdellaoue ble solgt til tyske Hannover i august advarte Schalke-speider og bundesligakjenner Terje Liverød mot en turbulent klubb med vinglete ledelse.

Han mente Moa burde sagt nei til den tyske klubben, og blitt i VIF. 

- Dette kan fort bli en nedtur, og Moa har for stort potensiale til å gå til Hannover, sa Liverød til Dagbladet.

I går scoret 24-åringen fra Oslo nok et Hannover-mål, hans tredje på fem kamper i burgundertrøya.

Landslagsspissen er bare én scoring unna topp- scorerstatus i Tyskland, og han rangeres som tredje best av Hannover-spillerne i Kicker.

KRITISK: Terje Liverød har stadig liten tro på at Hannover er en god klubb for Moa.  Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
KRITISK: Terje Liverød har stadig liten tro på at Hannover er en god klubb for Moa. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer

Samtidig er Hannover på tredjeplass i bundesligaen, foran storklubber som Bayern München, HSV og Werder Bremen - sistnevnte ble beseiret hele 4-1 i går kveld.

- Fem kamper endrer ingenting Ingenting av dette får Liverød til å endre mening, han tror fortsatt at Moa burde vraket Hannover.

- Ja, jeg står på det. Fem kamper endrer ikke noe på det. Jeg mente det Moa var et godt kjøp av Hannover, men et dårlig valg for Moa, sier Liverød til Dagbladet.

Han spådde trøbbel for Hannover-trener Mirko Slomka, på grunn av intern strid i klubben. I stedet har den tidligere Schalke-treneren bare tapt én av fem kamper.

- Hannover var avhengige av en veldig god start, uten det hadde det vært hyl etter trenerbytte og voldsom turbulens. Men problemene i Hannover har ikke forsvunnet. Det kan hende det ser dårligere ut om noen måneder, sier Liverød som mener Moas klubb har hatt flaks med marginer og tilfeldigheter så langt.

- For Moas vedkommmende har han vært heldig. Sjansene var små for at Hannover skulle få denne starten. Hannover er ikke noe spesielt godt lag. Men Moa har vært god, han har fått god kritikk. Så langt har dette vært gunstig for ham, sier Liverød.

Liverød sammenlikner Hannover med en bil som kjører i 180 km/t på en kjerrevei.

- Selv om det går bra, kan du ikke råde folk til å gjøre det om igjen. Dette har gått bra, men bare så langt, sier Liverød.

Bedre klubber venter? Moas mål tror Liverød blir godt lagt merke til i bundesligaen. Og speideren er klart på at den tidligere VIF-spilleren blir meget attraktiv for andre klubber dersom scoringene fortsetter å renne inn.

- Scorer han mye mål i Hannover er det helt naturlig at han får mulighet i bedre klubber, men det er for tidlig å si noe om det nå. Vi får se an til nyttår, og neste sommer, sier Schalke-speideren.

TRENERSUKSS: Mirko Slomka (t.h) fikk gratulasjoner av Werder-trener Thomas Schaaf etter 4-1 i går. Foto: EPA/Jochen Lübke
TRENERSUKSS: Mirko Slomka (t.h) fikk gratulasjoner av Werder-trener Thomas Schaaf etter 4-1 i går. Foto: EPA/Jochen Lübke Vis mer