Hannover skapte null sjanser med Moa på benken

Scoret forgjeves etter nordmannens innhopp. Tre spanske lag i semifinalene.

MÅLJEGER: Radamel Falcao hadde ikke gjort mye av seg til da, men dundret ballen i krysset da han fikk sjansen til å avgjøre etter Hannovers sene utlikning. Atletico Madrid er videre til semifinale, sammen med to andre lag fra Spania.Foto: SCANPIX/AFP/ODD ANDERSEN
MÅLJEGER: Radamel Falcao hadde ikke gjort mye av seg til da, men dundret ballen i krysset da han fikk sjansen til å avgjøre etter Hannovers sene utlikning. Atletico Madrid er videre til semifinale, sammen med to andre lag fra Spania.Foto: SCANPIX/AFP/ODD ANDERSENVis mer

• Hannover - Atletico Madrid 1-2, (2-4 sammenlagt)
Valencia - AZ 4-0, (5-2 sammenlagt)
• Metalist Kharkiv - Sporting 1-1, (2-3 sammenlagt)
Athletic Bilbao - Schalke 2-2, (6-4 sammenlagt)

(Dagbladet): Mohammed Abdellaoue fikk 20 minutter på banen da Hannover ventet til det 80. minutt med å skape en eneste sjanse på hjemmebane i returen mot Atletico Madrid, og ble slått ut av Europa League i kveld.

Mame Biram Diouf og Didier Konan Ya ble foretrukket på topp, men Hannover var tannløse foran et langt mer entusiastisk hjemmepublikum, og tapte til slutt også på Hannover Arena.

LEGENDE: Raul scoret i europacup for 76. gang, men Schalke er ute av Europa League etter 2-2 i Bilbao.Foto: SCANPIX/AP/Alvaro Barrientos
LEGENDE: Raul scoret i europacup for 76. gang, men Schalke er ute av Europa League etter 2-2 i Bilbao.Foto: SCANPIX/AP/Alvaro Barrientos Vis mer

Moa kom inn for Konstantin Rausch mot slutten, og kort etter kom den ene sjansen, som også ble mål og håp. Mame Biram Diouf fant hjørnet med et lavt skudd, men det holdt ikke til mer enn noen minutter med spenning.

Radamel Falcao avgjorde nemlig tre minutter før slutt, med en nydelig halvvolley i krysset tter å ellers ha vært anonym i kveld.

Adrian Lopez scoret bortelagets første mål, da han utnyttet svakt forsvarsspill av Emanuel Pogatetz, og viste tålmodighet og dribleferdigheter da han danset seg forbi en forsvarer til pluss keeper, og plasserte ballen i hjørnet.

VIDERE: Trener Ricardo Sa Pinto feirer med Ricky van Wolfswinkel etter Sportings 1-0-scoring i Kharkiv. 1-1 holdt for portugiserne.Foto: SCANPIX/EPA/SERGEY DOLZHENKO
VIDERE: Trener Ricardo Sa Pinto feirer med Ricky van Wolfswinkel etter Sportings 1-0-scoring i Kharkiv. 1-1 holdt for portugiserne.Foto: SCANPIX/EPA/SERGEY DOLZHENKO Vis mer

Moa satt stort sett bare på benken også i Madrid for en uke siden, og føler nok selv at han gjerne kunne fått bidra mer i Hannovers jakt på Europa League-suksess.

- Vi visste det ville bli en vanskelig kamp. Vi prøvde å være tålmodige, og etter målet angrep vi med alt, men vi tapte for et bedre lag, sier nordmannen til Viasat.

Målrikt i Bilbao
I Bilbao var det også spennende underveis, i hvert fall tente Schalke håpet etter en halvtime, da Klaas Jan-Huntelaar utnyttet en stygg forsvarsfeil og sendte tyskerne i ledelsen.

Ibai Gomez utliknet imidlertid like før pause, og det gjorde også Susaeta kort etter Rauls nydelige langskudd kort ut i andre omgang.

SUVERENE: Valencia var kveldens tydeligste semifinalister, med 4-0 hjemme mot AZ Alkmaar. Her feirer de et av Adil Ramis to mål.Foto: SCANPIX/AFP/JAIME REINA
SUVERENE: Valencia var kveldens tydeligste semifinalister, med 4-0 hjemme mot AZ Alkmaar. Her feirer de et av Adil Ramis to mål.Foto: SCANPIX/AFP/JAIME REINA Vis mer

Rauls scoring via krysstanga var forøvrig hans nummer 76 i europacupene og befestet spanjolens posisjon som toppscorer i den sammenheng.

2-2 var imidlertid ikke nok for Schalke, som hadde en stor jobb å gjøre etter å ha tapt 2-4 hjemme i første kamp.

Kan bli helspansk finale
Valencia hadde også noe å snu etter 2-1-tap for AZ i Nederland i den første kampen, men gjorde det komfortabelt for seg selv på Mestalla.

Franske Adil Rami scoret to ganger på to minutter tidlig i første omgang, før Jordi Alba la på til 3-0, og Pablo Hernandez fastslatte sluttresultatet til 4-0 ti minutter før slutt.

LITE TID: Mohammed Abdellaoue så ut til å kose seg før kampstart, men skulle nok gjerne vært litt mer på banen enn på benken.Foto: SCANPIX/AFP/ODD ANDERSEN
LITE TID: Mohammed Abdellaoue så ut til å kose seg før kampstart, men skulle nok gjerne vært litt mer på banen enn på benken.Foto: SCANPIX/AFP/ODD ANDERSEN Vis mer

Sporting er dermed eneste hinder for en helspansk finale i Europa League, etter at portugiserne forsvarte sin 2-1-seier fra hjemmekampen med uavgjort 1-1 mot Metalist i Kharkiv.

Nederlenderen Ricky van Wolfswinkel scoret for Sporting, før Jonathan Cristaldo reddet spenningen etter en time. Enda mer spennende kunne det blitt da hjemmelaget fikk straffe 25 minutter før slutt, men Cleiton Xavier misbrukte muligheten fra ellevemetersmerket, og ukrainerne er ute.

19. april spilles semifinalene. Sporting åpner hjemme mot Athletic Bilbao, mens Atletico Madrid har hjemmekamp først mot ligarival Valencia.

Med Barcelona og Real Madrid fortsatt med i Champions League, har Spania forøvrig fem av åtte lag i semifinalene i de to store turneringene, og kan fullstendig dominere Europa denne sesongen.