Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hannover tar ingen sjanser

Moa spiller ikke mot Stuttgart.

MÅ VENTE: Moa trener først neste uke med Hannover-laget, etter skadeproblemene landslagsspissen har slitt med. Foto: Jon André Sæther/Dagbladet
MÅ VENTE: Moa trener først neste uke med Hannover-laget, etter skadeproblemene landslagsspissen har slitt med. Foto: Jon André Sæther/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HANNOVER (Dagbladet): Helt siden landskampen mot Kroatia 12. oktober har Mohammed Abdellaoue (25) slitt med skader i lyske og lår. Det var et lite håp om at han skulle starte dagens hjemmekamp mot Stuttgart, men Moa er nødt for å vente.

- Jeg spiller ikke mot Stuttgart, men håper å være klar til neste match, sier Moa til Dagbladet.  

Tar ingen sjanser Klubben og hovedpersonen selv har blitt enige om å ikke ta noen unødvendige sjanser, som i verste fall kan forverre skaden.

- Vi tar ingen sjanser. Jeg har fått god tid på å bygge opp kroppen igjen, sier Moa.

Mens resten av stallen har trent sammen denne uka,  har Abdellaoue jobbet på egenhånd. Det har vært positivt og 25-åringen håper på en snarlig tilbakekomst på banen.  

- Det funker veldig bra nå. Denne uka har det vært mye løping, intervall og styrketrening. Og de sier at jeg skal trene med laget fra begynnelsen av neste uke.    

Dagbladet møter Moa på stamstedet sitt La Scala i Isernhagen - drøye 20 minutter utafor Hannover.  Han kommer fra en ukes ferie i  Hurghada, Egypt. Der fikk han god tid på å hente seg litt inn i en ellers travel fotballhverdag. 

Litt sykling - Det ble mye basseng og sol, sier 25-åringen. Før han legger til:

- Men også litt sykling, sier Moa og smiler.   

Mens han var der nede,  fikk han med seg at det plutselig var høysesong for haier i Egypt.  

- Jeg var ikke så langt unna Sharm-El Sheik, og hørte om det da jeg var der nede. Men jeg holdt meg langt unna haiene, forsikrer Moa.

Bortsett fra skaden, er Moa godt fornøyd med dagene i den tyske byen Hannover.  Etter at han skrev under for den tyske Bundeliga-klubben 18. august i år, har oppholdet blitt lettere og lettere. For profftilværelsen var selvfølgelig en helt ny opplevelse.

- Det var mye som skjedde i starten. Det var mye nytt. Jeg måtte sette meg inn i klubben, systemet her nede, rutinene og språket, forklarer Moa.    

Gode Hannover-dager Nå har alt roet seg og Moa begynner å bli godt kjent med livet som proff.

- Jeg har det veldig fint her og koser meg både på og utafor banen.

Selv om ikke tysken sitter like godt som hos den tidligere tyske fotballproffen Jørn Andersen, har han fortsatt drøye tre år å fikse det på.

- Du må bare prøve deg litt fram. Det blir litt blanding mellom tysk og engelsk, sier 25-åringen.

Hovedfokuset til den tidligere Vålerenga-spilleren er som alltid på de sportslige utfordringene. Og han legger ikke skjul på at han gjerne skulle spilt i kveld.  

- Jeg vil alltid være på banen og score. Det er derfor jeg er her, sier Moa som har fire nettkjenninger på ti kamper for Hannover.

FIRE MÅL: Moa har stått over de siste kampene for Hannover, og klarte ikke å bli klar til kveldens kamp. Foto: REUTERS/Christian Charisius
FIRE MÅL: Moa har stått over de siste kampene for Hannover, og klarte ikke å bli klar til kveldens kamp. Foto: REUTERS/Christian Charisius Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!