Erling Braut Haaland

- Hans drøm er Premier League

Sommervinduet 2021 er ikke lukket, men de elleville spekulasjonene rundt Erling Braut Haalands (21) neste klubbvalg vil ingen ende ta.

ØNSKET MANN: Erling Braut Haaland Foto: REUTERS/Leon Kuegeler DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
ØNSKET MANN: Erling Braut Haaland Foto: REUTERS/Leon Kuegeler DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video Vis mer
Publisert

Det er verken blitt scora et eneste mål, eller blitt sparket en eneste ball i Bundesliga-sesongen 2021/2022, men allerede nå spekulerer mediene i hvor Erling Braut Haaland ender opp.

Det er ved flere anledninger blitt rapportert at Haaland har en utkjøpsklausul i sin kontrakt med Borussia Dortmund, men at den ikke trer i kraft før neste sommer.

Det har gjort at flere nå spekulerer i om denne sesongen blir en slags avskjed for jærbuen, i påvente av at Europas megaklubber skal sirkle seg rundt ham.

TAKK FOR SIST: Sju år gamle Henry Jemne Sørensen fikk møte sitt største idol i Stavanger. Video: @Showstavanger. Reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Vis mer

Haaland-veien

En klubb det konstant snakkes om er Real Madrid. Ved flere anledninger har man spekulert i om den spanske gigantklubben anser Haaland som en de vil knytte seg til inn mot åpningen av storslåtte Santiago Bernabéu.

Avisa AS hevdet denne uka at «nå har veien til Haaland åpnet seg», og begrunnet dette med at to av hovedkonkurrentene, Chelsea og Manchester City, allerede har sikret seg store navn.

TIL LONDON: Romelu Lukaku er Chelsea-spiller igjen. Foto: REUTERS/Daniele Mascolo/File Photo
TIL LONDON: Romelu Lukaku er Chelsea-spiller igjen. Foto: REUTERS/Daniele Mascolo/File Photo Vis mer

Chelsea har sikret seg Romelu Lukaku fra Inter, mens Jack Grealish er mannen AS mener fyller Haaland-rommet hos Manchester City. I tillegg nevnes også den mulige overgangen for Harry Kane fra Tottenham.

Det gjør at spansk presse hevder Haalands vei fort er til Den iberiske halvøya, men at det gjenstår å se om ikke Bayern München kaster seg på i kampen.

- Gjeng med amatører

Til tyske Sport 1 bekreftet Bayern Münchens sportsdirektør, Hasan Salihamidzic, at klubben på ingen måte utelukker et framstøt på jærbuen i framtida.

- Han har 60 mål på 60 kamper, det må man se på. Ellers er vi en gjeng med amatører. Han er en toppspiller, og jeg hører han er en fin gutt. Man ser på ham, men han er Dortmund-spiller, sa Salihamidizic i en artikkel videreformidlet av Eurosport.

TYDELIG: Hasan Salihamidzic i Bayern la lite i mellom da han beskrev klubbens Haaland-interesse. Foto: Marco Donato / BAYERN MUNICH / AFP)
TYDELIG: Hasan Salihamidzic i Bayern la lite i mellom da han beskrev klubbens Haaland-interesse. Foto: Marco Donato / BAYERN MUNICH / AFP) Vis mer

Dagbladet har ikke lykkes i sine forsøk på å komme i kontakt med Hasan Salihamidzic vedrørende hans kommentarer om Erling Braut Haaland.

Bayern München har fremdeles Robert Lewandowski, som blir 34 år neste sommer. Dermed ligger veien åpen for at München-klubben vil snuse på Haaland.

Det kan uansett tyde på at hovedpersonen selv anser at neste steg er på den britiske halvøy.

Drømmen

Ifølge Jesco von Eichmann, reporter i Sky Deutschland, er det uansett verdt å tro at det frister mest med et opphold i England.

GODE VENNER: Det ble god stemning mellom Erling Braut Haaland og Jadon Sancho i Borussia Dortmund. Foto: Martin Rose/Pool via AP.
GODE VENNER: Det ble god stemning mellom Erling Braut Haaland og Jadon Sancho i Borussia Dortmund. Foto: Martin Rose/Pool via AP. Vis mer

- Om Dortmund skal selge, så vil de nok ikke selge internt i Bundesliga. Om de skal selge, så vil de nok selge til Premier League eller LaLiga. Jeg kan ikke se for meg at Bayern kan signere ham, fordi Haaland drømmer om Premier League, sa Von Eichmann til sine kollegaer i Sky Sports i England.

En av klubbene som ofte blir nevnt med Haaland er Manchester United, både grunnet Ole Gunnar Solskjær, og nå fordi tidligere Dortmund-lagkamerat Jadon Sancho er på plass på Old Trafford.

I tillegg er det nok flere som vil notere seg at Uniteds stjernespiss, Edinson Cavani, bare har ett år igjen av kontrakten sin på Old Trafford.

Dermed virker kampen om Haaland å være i gang for fullt, selv før Haaland og Dortmund sparker i gang sesongens første kamp, som er mot Jens Petter Hauge og hans Eintracht Frankfurt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer