- Hans største ambisjon

- Dette har vært Kjetils største ambisjon siden han kom tilbake til Norge, sier Rekdals personlige rådgiver Tron Mathisen.

Det var en fornøyd, men forsiktig, Kjetil Rekdal som i dag møtte pressen som ny trener i Vålerenga. Rekdal hadde ingen tvil om avgjørelsen da telefonen fra klubbledelsen kom i går kveld.

- Jeg ser fram til å ta i på oppgaven, men jeg har ikke lyst til å si noe som helst om det som har skjedd før i klubben, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Rekdal tilkalte sin personlige rådgiver Tron Mathisen for å hjelpe ham igjennom møtet med pressen. Parhestene ville ikke si noe som helst om det som har skjedd forut for ansettelsen av Rekdal, og de ville heller ikke gå inn på detaljer rundt kontrakten til Rekdal. Likevel er det klart at Rekdal fort kan forsvinne fra trenerjobben.

- Målet er å rykke opp, og jeg har en svært resultatorientert kontrakt, var alt Rekdal ville si om den saken.

Hans rådgiver var mer meddelsom.

- Kjetil har fått en kontrakt der resultater er svært sentrale, og det vil si at han blir belønnet for gode resultater. Vi er vel alle klar over at det er opprykk som er målet, og hvis det ikke skulle gå, vil jeg anbefale Kjetil å finne seg noe annet å gjøre, sier Mathisen til Dagbladet.no.

Siden han kom til Vålerenga har Rekdal vært kaptein på laget. De dagene er definitivt over.

- Hvis jeg er god nok så spiller jeg på laget, men jeg kommer til å sette meg sjøl på benken hvis det er nødvendig. Dagene som kaptein er over. Det blir ikke aktuelt så lenge jeg trener laget.

Takler ansvaret

Mange har spekulert i om Rekdal er godt nok forberedt til å bli trener. Mange er skeptiske til at hans første oppgave som trener er for en såpass stor klubb som Vålerenga.

- Jeg tror ikke det kommer til å bli noe problem. Jeg tror jeg er sterk nok til å takle denne jobben. Jeg har jo hatt mange posisjoner der det har vært press, og jeg har vært nødt til å ta ansvar i løpet av min karriere. Jeg kommer til å gjøre mitt beste, og det tror jeg er godt nok. Men jeg kommer ikke til å tenke på problemene. Hvis man gjør det har man allerede tapt, sier Rekdal.

Samme hvem som er trener

Spillerne og resten av klubben ble informert før trening i dag morges. Tom Henning Hovi ville ikke si så mye om hva han synes om utskiftningen av trener i klubben.

- Jeg støtter den som til enhver tid er trener i klubben. Nå er det viktig at vi jobber sammen for å nå de målene vi har satt oss, sier Hovi.

- Var det forventet at Nordlie skulle bli kastet?

- Egentlig ikke. Det var forventet at det skulle tas en avgjørelse snart, men hvordan den ville slå ut var det ingen som visste. Ingen av spillerne fikk vite noe som helst før møtet før treninga i dag. At Kjetil blir trener er helt uproblematisk for de fleste spillerne, sier Hovi.

TRENERSKIFTE I VIF: Trener Tom Nordlie (i bakgrunnen) takker for seg som hovedtrener i Vålerenga og overlater ansvaret til Kjetil Rekdal.