Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hansa dropper logo

Brann-drakta blir ikke helt den samme under cupfinalen.

(Dagbladet.no og NTB): Konkurrent Ringnes påpekte overfor Sosial- og helsedirektoriatet at Hansa vanligvis er høyst tilstedet på Brann-drakta, da det ble klart at Brann kom til cupfinalen.

Direktoratet framskyndet dermed fristen for å fjerne logoen fra mandagen etter cupfinalen til i morgen. I dag klokka 12 bekreftet Hansa at de vil bøye seg for pålegget.

Grunnen til at Hansa ikke får lov til å være på Brann-drakta, er at bryggeriet selger øl.

- Vi kommer til å anke saken inn for Markedsrådet, sier Hansas markedsansvarlige Lisbeth Hope Frugård.

Det er ikke første gangen det er øl-reklame-strid i Bergen. Da Liverpool spilte kvartfinale i cupvinnercupen mot Brann i 1997, ble storklubben tvunget til å fjerne Carlsberg-reklamen på brystet.

Det danske bryggeriet svarte på forbudet med å erstatte logoen med teksten Probably ... - med klar henvisning til reklamekampanjen Probably the best beer in the world.

Så gjenstår det å se om Hansa finner på noe liknende. Uansett har de fått mye gratisreklame allerede fra Rignes og Sosial- og helsedirektoratet.

  • Hansas slagord er forøvrig Rett på smak. Det er bare å begynne å tenke kreativt rundt alternativ tekst på Brann-drakta.
ØL, ØL OG MERE ØL: Er kanskje ikke hva Robbie Winters roper her. Han har i hvert fall scoret for Brann og blir gratulert av Ragnvald Soma.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media