FÅR STØTTE: Svein Arne Hansen får støtte av generalsekretæren i Det Europeiske Friidrettsforbundet, Christian Milz.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FÅR STØTTE: Svein Arne Hansen får støtte av generalsekretæren i Det Europeiske Friidrettsforbundet, Christian Milz. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Hansen får støtte av sveitsisk friidrettstopp

Etter skandale-beskyldningene.

(Dagbladet): I går ble det kjent at flere norske utøvere refser ledelsen i Norges Friidrettsforbund i etterkant av sist måneds lag-EM i Russland. I et brev adressert til forbundets ledelse, ført i pennen av Kristin Sundsteigen og Grete Etholm, er det blant annet rettet grove beskyldninger mot president Svein Arne Hansen.

I brevet, offentliggjort av TV 2, skriver Sundsteigen og Etholm om hvordan utøverne opplevde flere negative hendelser på grunn av store mengder alkohol. Det rettes blant annet kritikk mot Svein Arne Hansen, som de mener virket tydelig beruset.

Svein Arne Hansen selv benektet «meget sterkt» at han var beruset, overfor Dagbladet i går kveld. Han fikk støtte av Tore Hordnes, som var tilstede på banketten. Også generalsekretær i Det Europeiske Friidrettsforbundet, Christian Milz, støtter Hansen.

- Overrasket Sveitseren var sammen med Hansen hele kvelden. De to satt ved samme bord, og forlot banketten i elleve-tiden. Milz sier at siden Hansen inntok rollen som president, har de to tilbragt omtrent 50 prosent av tiden sammen, blant annet gjennom mye reising.

- Jeg satt ved samme bord som han under banketten, og han oppførte seg veldig fint. Han var ikke full i det hele tatt, sier Milz til Dagbladet.

De to forlot banketten sammen ved elleve-tiden nevnte kveld, da Milz ville hjem da han skulle tidlig opp for å rekke et fly. Hansen hadde da blitt med ham, og de to hadde gått til hvert sitt rom og lagt seg for natten.

- Det hele foregikk veldig korrekt og glatt, ingen dårlig oppførsel. Jeg er overrasket over disse beskyldningene. Det er helt feil, sier Milz.

Han hadde selv ikke lest brevet da Dagbladet tok kontakt fredag morgen.

- Nå vet ikke jeg nok fra det norske Friidrettsforbundet og hva som skjer der, men jeg er målløs. Jeg tilbringer mer enn 50 prosent av tiden min sammen med Hansen, og jeg har aldri sett ham full. Han er en utadvent, vennlig fyr som liker å vitse, sier Milz.

Beklaget I brevet skriver Sundsteigen og Etholm om hvordan utøverne opplevde flere negative hendelser på grunn av store mengder alkohol. 

- Under banketten var det tilgjengelig store mengder alkohol. Dette i kombinasjon med oppfordring og tilgjengeliggjøring av alkoholholdige drinker fra andre utenlandske deltagere ved dette arrangementet, resulterte i at enkelte, og i særdeleshet én person ble overstadig beruset - i så stor grad at denne personen ikke var i stand til å ta vare på seg selv, ei heller forholde seg til det som foregikk rundt, skriver Sundsteigen og Etholm, før de legger til: 

- Tre kvinnelige utøvere ønsker å få med seg den berusede personen hjem på første buss, noe som er vanskelig, da den personen ikke ønsker å dra hjem, og er så beruset at personen ikke klarer å ta vare på seg selv. Personen står lent opp mot en vegg og blir samtidig holdt av en annen utøver for å unngå at personen faller. Svein Arne Hansen (red anm. President Norges Friidrettsforbund og Det europeiske friidrettsforbundet) passerer, framstår som tydelig beruset, og gir følgende kommentar til jentene: «Får jeg være med og kline». Dette er et svært uheldig utsagn hvor Svein Arne Hansen opptrer på en måte som er uakseptabel. Han går videre uten å tilsynelatende bry seg og ta ansvar for den sterkt berusede personen.

Svein Arne Hansen sa overfor Dagbladet i går at han har beklaget seg for nettopp det.

- Det er mulig jeg sa noe på fleip. Jeg har også beklaget overfor jentene om jeg sa noe upassende. Det var dumt av meg, sier Hansen.

Sundsteigen og Etholm har ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag formiddag.

STØTTER HANSEN: Generalsekretær i Det Europeiske Friidrettsforbundet, Christian Milz (til høyre). Her sammen med tidligere president, Hansjörg Wirz. Foto: RAINER JENSEN /DPA
STØTTER HANSEN: Generalsekretær i Det Europeiske Friidrettsforbundet, Christian Milz (til høyre). Her sammen med tidligere president, Hansjörg Wirz. Foto: RAINER JENSEN /DPA Vis mer