Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Møtes i Kiev

Hansen føler ikke press før Hegerberg-duellen

En mesterligatriumf vil være karrierens høydepunkt for Caroline Graham Hansen, men Wolfsburg-profilen tynges ikke av nerver før duellen mot Ada Hegerbergs Lyon.

NORSK DUELL I FINALEN: De to norske stjernespillerne møtes i Champions League-finalen i morgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NORSK DUELL I FINALEN: De to norske stjernespillerne møtes i Champions League-finalen i morgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Torsdag møtes tyske Wolfsburg og franske Lyon til mesterligafinale på Valerij Lobanovskij stadion i Kiev.

Caroline Graham Hansen er klar for alvoret i den ukrainske hovedstaden.

- Oppladningen har vært bra, det har vært en fin dag i Kiev. Vi kom hit i går (tirsdag). Det er en spesiell kamp som venter, men vi forbereder oss på samme måte som vanlig. Det gir en trygghet, sier den 23 år gamle landslagsprofilen til NTB.

- Finalen blir en kul og spennende opplevelse. Vi skal spille vårt spill, gjøre det vi har vært gode på hele sesongen. Men vi må holde hodet kaldt, legger hun kjapt til.

Trippeldrøm

Det ligger mye i potten for begge lag i Kiev. Både Wolfsburg og regjerende Champions League-mester Lyon har vunnet hjemlig serie og cup denne sesongen. Dermed blir det trippeljubel for enten Hansen eller Hegerberg.

- Det ville vært helt spesielt å vinne. Da vil vi klare tre titler på én og samme sesong. Det vil nok være karrierens høydepunkt for min del, sier Hansen.

Hun mener suksessen i hjemlig serie og cup roer nervene før storkampen i Kiev.

- Vi har to titler allerede. Det har vært en suksessrik sesong, så vi vet at det ikke er noe stort press på oss fra klubbens side. Men selvfølgelig ønsker vi å vinne.

Roser Hegerberg

23-åringen ser fram til å bryne seg mot måltyven Hegerberg.

- Ada har hatt en fantastisk sesong. Det blir spennende å møte henne. Det er jo gøy at vi er flere norske i en slik kamp, poengterer Wolfsburg-spilleren.

- Hva forventer du av Lyon?

- Jeg tror Lyon går inn i oppgjøret med stor selvtillit. Spillerne deres har stor tro på egne ferdigheter. Lyon har mange trusler. De har fantastiske enkeltspillere, svarer Hansen.

Hun understreker at Wolfsburg-spillerne først må tenke på egne arbeidsoppgaver, heller enn å tenke på det franske lagets trusler.

Kan bli stillingskrig

- Vi må først og fremst konsentrere oss om det vi selv skal gjøre på banen, sier Hansen.

Den tidligere Stabæk-spilleren sier det er vanskelig å spå hvordan kampbildet blir i Kiev.

- Lyon ønsker å ha mye ball, mens vi kanskje er litt mer kontringsorienterte. Det kan fort bli en underholdende kamp, men finaler utvikler seg jo av og til til å bli en stillingskrig også. Det kan gå litt begge veier. Vi får se hva som skjer.

- Hvordan er magefølelsen din før matchen?

- Den er god, man gleder seg ekstra til en slik kamp. Jeg har stor tro på at vi kan vinne. Forhåpentlig er følelsen like god etter kampslutt, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media