Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hansen glad for negative EM-prøver

Ingen utøvere avga positive dopingprøver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Friidrettspresident Svein Arne Hansen gleder seg over at ingen utøvere avga positive dopingprøver under sommerens friidretts-EM i Göteborg.

Det bekreftet Det europeiske friidrettsforbundet torsdag. De 213 urinprøver som ble avlagt under EM er nå analysert, og av disse ble 98 testet for spor av EPO.

– Vi er glade for å høre at det ikke var noen positive dopingtilfeller under mesterskapet, sier presidenten i Det europeiske friidrettsforbundet, Hansjörg Wirz.

Torsdagens melding kom for mange som en overraskelse fordi den svenske antidopingsjefen Bengt Eriksson nylig bekreftet at 23 utøvere avga dopingprøver med mistenkelig høye blodverdier under mesterskapet i Göteborg.

– Dette antyder at de har tatt EPO eller bedrevet bloddoping, sa Eriksson til den danske avisen Politiken.

For at utøvere skal kunne dømmes for dopingbruk, må det imidlertid påvises spor av EPO eller andre forbudte stoffer i urinprøvene som ble avgitt samtidig med at blodprøvene ble tatt.

Friidrettspresident Svein Arne Hansen er glad for utfallet.

– Dette er veldig bra. Da slipper vi flere skandaler derfra. Jeg er samtidig litt overrasket, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

DOPINGFRITT: Ingen utøvere avga positive dopingprøver under sommerens friidretts-EM i Göteborg. Foto: SCANPIX
DOPINGFRITT: Ingen utøvere avga positive dopingprøver under sommerens friidretts-EM i Göteborg. Foto: SCANPIX Vis mer

Han gledet seg også over at B-prøven til Marion Jones var negativ.

– Veldig bra for henne – ikke overraskende. Jeg hadde litt vanskelig for å forstå hvorfor hun hadde brukt EPO, sier Hansen.

(ANB)