HÅPER DET SNUR: Mjøndalen tok fatt på comebacksesongen i eliteserien med lave forventninger og uten forsterkninger i stallen. Nå håper Vegard Hansen at sommersigneringene skal redde plassen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HÅPER DET SNUR: Mjøndalen tok fatt på comebacksesongen i eliteserien med lave forventninger og uten forsterkninger i stallen. Nå håper Vegard Hansen at sommersigneringene skal redde plassen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Hansen håper at sommersigneringene skal berge plassen for Mjøndalen

- Vi er fornøyd med spillerne.

Mjøndalen tok fatt på comebacksesongen i eliteserien med lave forventninger og uten forsterkninger i stallen. Nå håper Vegard Hansen at sommersigneringene skal redde plassen.

Mjøndalen begynte sesongen som et sjarmtroll med en solid dose vilje og innsats. De valgte å ikke hente mange nye spillere foran sesongen. Kun større bredde i Amidou Diop og Michael Stilson kom inn. Hele opprykkslaget fikk fornyet tillit. Forventningene skulle de se an utover i året.

Det hele startet bra. De første åtte kampene ga god poengfangst, men etter 3-2-seieren hjemme mot Rosenborg sa det stopp. Foran søndagens kamp mot Haugesund sto MIF med elleve kamper uten seier. Trener Hansen så seg nødt til å gjøre spillerkjøp, men det hadde han og sportssjef Kenneth Karlsen sett for seg hele tiden.

- Det var hele tiden planen. Vi ville gi alle muligheten, så regnet vi med at noen kanskje ikke tok dette nivået. Vi skulle finne det ut underveis i vårsesongen, det var også spillernes ønske. Vi har lært i vårsesongen og så har vi gjort justeringene vi trengte, så det er blitt ganske store forandringer, noe som var nødvendig, sier Hansen til NTB.

Imponerte I 2-1-seieren over Haugesund søndag debuterte Amahl Pellegrino, Erik Hurtado, Tokmac Nguen og Craig Henderson i eliteserien for klubben. Nykommeren Marco Priis Jørgensen sto i mål.

- Veldig fornøyd med alle. De jobber bra og beveger seg godt, sier Hansen.

Pellegrino skapte store problemer for Haugesund-forsvaret. Han kom til flere store muligheter, men bommet foran mål. Henderson spilte bare de siste 45 minuttene, men imponerte mest av alle debutantene. Midtbanespilleren hadde ikke spilt fotball på toppnivå på over ett nivå. Det virker som Hansen og Karlsen har truffet godt på overgangsmarkedet.

- Det var utrolig imponerende, ren kvalitet. Strålende i annenomgangen han spiller. Han slo pasninger igjennom ledd som traff våre spillere. Det er første gang det skjer i år, sier Hansen.

Vil holde plassen I starten av sesongen hadde Mjøndalen så lave forventninger at alle poeng var bonus. Noen målsetting om å holde plassen ville de ikke sette, men nå er tonen en annen.

- Vi er glad for alle poeng. Vi vet vi får mange tøffe kamper framover og er ferdig med lagene rundt oss på tabellen, men vi har veldig respekt for eliteserien fortsatt. Vi tenker ikke så mye på tabellsituasjonen. Det er ikke umulig. Vi ligger på kvalifiseringsplass, så vi får se hva de andre lagene rundt oss gjør utover. Vi har ikke gitt opp, sier Hansen.

Også den store helten fra søndag har tro på at bruntrøyene fra Nedre Eiker beholder plassen på øverste nivå.

- Vi har et lag som er undervurdert i det å holde på ballen. Hvis vi får en balanse mellom pasninger og det å komme inn i bakrom, kan vi bli en trussel for de fleste, sier Henderson til NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram