NY PRESIDENT: Svein Arne Hansen. Foto: Getty Images
NY PRESIDENT: Svein Arne Hansen. Foto: Getty ImagesVis mer

Hansen valgt til president

I Det europeiske friidrettsforbundet.

(Dagbladet): Svein Arne Hansen (68) ble i dag valgt til president i Det europeiske friidrettsforbundet (EA). Han blir dermed den første nordmannen som innehar dette vervet.

- Jeg trodde på forhånd at jeg hadde gode sjanser. Mange av landene ga meg på forhånd gode signaler, men de skulle trykke på den rette knappen i dag, og det var spennende, sier Svein Arne Hansen i en pressemelding.

Han tapte forrige forsøk på å bli president i forbundet da sittende president Hansjörg Wirz ombestemte seg og stilte til gjenvalg. Wirz gir seg nå etter 16 år i jobben.

Det var tre kandidater til stillingen denne gangen. Hansen slo knockout på Jean Gracia fra Frankrike og Antti Pihlakoski fra Finland.

Dominerte Hansen fikk 26 av stemmene, mot Gracias 19 og Pihlakoskis 5.

Dobrimir Karamarinov, Frank Hensel og nevnte Gracia ble valgt til visepresidenter.

Valget fant sted i Bled, Slovenia. Det var 50 eiropeiske friidrettsledere som var samlet her, som hver hadde én stemme.

Flere kampsaker «Friidrettspresidenten har annonsert flere kampsaker gjennom en omfattende valgkamp med slagordet «leading change» der han har deltatt i debatter, besøkt mange land og sendt ut sitt eget manifest, samt lagt ut informasjon på sin nettside svein4presiden.com», står det å lese i pressemeldingen.

Hansen har lagt vekt på at EA må ha større fokus på blant annet gode markedsavtaler, beholde ungdom lenger i friidretten og finne gode og tilpassede utdanningssystemer.

- I kampanjen har det vært mine synspunkter, men nå velges et nytt styre, og jeg ønsker å lage et team. Hvert medlem skal få sitt ansvarsområde. Det er slik jeg har ledet styret i Norge, og det har fungert godt, forklarer den nyvalgte europapresidenten.

Hansen er inne i sin sjuende periode som friidrettspresident i Norge, som han kommer til å fortsette med samtidig. Han var tidligere stevnedirektør for Bislett Games.