LOGO-LIKHET? Therese Johaugs nye hansker har skapt reaksjoner i Sverige. Foto: TORMOD BRENNA
LOGO-LIKHET? Therese Johaugs nye hansker har skapt reaksjoner i Sverige. Foto: TORMOD BRENNAVis mer

Hansketrøbbel for Johaug

Det svenske firmaet WeSC reagerte da de så Therese Johaugs kleslogo avbildet i Dagbladet. Den minnet veldig om deres egen.

(Dagbladet): WeSC, som er verdenskjent for sine skateboardklær, tok kontakt med firmaet bak Therese Johaugs hansker, Small Nordic som ledes av Jon Inge Gullikstad, for øvrig mannen bak den eventyrlige suksessen med Ullvang ullprodukter.

- Vi fikk en henvendelse og gikk straks i god dialog. Det er ingen tvil om at på to av hanskemodellene kan vårt varemerke, slik den er brukt på akkurat disse modellene, minne om WeSCs varemerke, sier Gullikstad.

- Disse modellene skal vi selvsagt forandre på. Dialogen har vært god og konstruktiv, og slik jeg oppfatter det nå, er saken løst i minnelighet, sier Gullikstad til Dagbladet.

- Det som har skjedd er uheldig, det ser vi. Men vi er enige med WeSC og dette blir ordnet opp i.

Bøyde skitupper Therese Johaug-logoen består av bøyde skitupper som former bokstavene T og J. Denne logoen, og spesielt mønsteret spm omgir det, kan i gitte situasjoner - når de for eksempel er avbildet opp-ned som de var i Dagbladet, minne sterkt om WeSC-merket.

- Det var klønete av oss å utforme de to modellene dette gjelder slik. På to av modellene ble selve bokstavene løftet ut fra mønsteret som omgir dem. Det ble litt feil.  Jeg ser det, og vi skal som sagt forandre på det, sier Gullikstad.

- Dere må ikke endre selve logoen?

- Nei, det er ikke logoen som er problemet. Men mønsteret på disse to modellene. Johaug-logoen er registert som varemerke både i Norge og EU uten innvendinger.

Ingen etterligning - Det var aldri noe ønske fra vår side å etterligne, eller dra fordel av ett kjent varemerke. Det har jeg da heller ikke inntrykk av at har vært noen oppfatning, sier Gullukstad til Dagbladet.

Det er han og Therese Johaugs manager Jørn Ernst som har tatt seg av floken.

- Therese selv har knapt vært involvert i dette i det hele tatt. Hun har kun fokus på å trene og prestere i skiløypa, sier Ernst til Dagbladet.

Noe Johaug selv bekrefter:

- Det er synd det ble litt feil på et par av modellene, men heldigvis har jeg dyktige folk rundt meg som har ordnet opp i dette til alles beste.

- Denne saken har verken kostet med nattesøvn eller treningstimer. Men jeg er glad den ble løst i minnelighet, sier Johaug til Dagbladet gjennom sin manager Jørn Ernst.

Johaug selv befinner seg for tiden på høydetrening i italienske Seisser Alm der hun lader opp til Tour de Ski og VM.

FOR LIKE? Til venstre logoen til WeSC, til høyre logoen til Therese Johaug.
FOR LIKE? Til venstre logoen til WeSC, til høyre logoen til Therese Johaug. Vis mer