Hansén satte Effenberg i skyggen

På forhånd snakket alle om Stefan Effenberg. Etterpå var de fleste enige om at Torjus Hansén var dagens beste debutant.

Arminia Bielefeld slapp inn seks mål på sine to første bundesligakamper i høst, men med den tidligere Lillestrøm-spilleren på plass i trebacklinja holdt hjemmelaget nullen da Wolfsburg ble slått 1-0.

Den tidligere Bayern München-dirigenten Stefan Effenberg undertegnet etter en tids klubbjakt for Wolfsburg omtrent samtidig med at Hansén ble klar for Bielefeld, og det var stilt enorme forventninger til hans debut. Han virket imidlertid rusten, var ikke på bølgelengde med spissene, og klarte selv ikke stort mer enn en nikk utenfor mål.

God start

Hjemmetilhengerne, som pep og buet iherdig hver gang Effenberg rørte ballen, jublet ofte for Hansén og de andre Bielefeld-spillerne. Nordmannens debut betegnes av DPA som meget lovende.

Kampens eneste mål ble scoret av Ansgar Brinkmann med et knallsk udd i krysset to minutter før pause.

Arminia Bielefeld måtte greie seg uten fire faste spillere på grunn av skade, mens sørkoreanske Cha Du-ri må vente på debuten fordi han ennå ikke er spilleberettiget.

Cha spilte for Sør-Koreas lag på veien til semifinale i sommerens VM, og han er sønn av den gamle bundesligastjernen Cha Bum-kun.

Med søndagens seier klatret Bielefeld til 6. plass på tabellen, som overraskende toppes av Bochum og Hansa Rostock.

Bochum imponerer

Bochum viste lørdag at den sterke seriestarten ikke var tilfeldig. Fjorårets «trippel-toer» Leverkusen ble knust 4-2 på bortebane. Den danskfødte spanieren Thomas Christensen scoret sitt sjette mål på tre kamper for Bochum.

Leverkusen, som i vår fikk sølv både i serie, cup og mesterliga, venter fortsatt på den første serieseieren i høst.

Hansa Rostock har i likhet med Bochum full pott, etter å ha slått Energie Cottbus 4-0 borte i en østtysk duell. René Rydlewicz scoret to av målene.

Bayern München er den eneste av de store som henger på tetduoen. Storklubben er to poeng bak etter å ha slått Hamburg 3-0 i nord. Claudio Pizarro scoret to ganger før Alexander Zickler satte punktum.

Tittelforsvarer Borussia Dortmund fikk sin første serieseier med 3-1 over Stuttgart, takket være mål av Jan Koller, Dede og Ewerthon.

(NTB)

SKUFFET: Stephan Effenbergs innsats for Wolfsburg var ikke rare greiene. Torjus Hansèn og Armina Bielefeld vant 1-0.