Hansvoll ble innkalt til høring

Det europeiske bokseforbundet (EBU) kalte Thomas Hansvoll inn til dopinghøring i Frankrike 18. november. Men proffbokseren benekter at han har fått noen innkalling. - Kan ha gjort tabbe

Ifølge VG mottok Hansvolls støttespiller Steffen Tangstad en kopi av brevet sent mandag kveld.

I brevet, stilet til Det tyske bokseforbundet (der Hansvoll har sin lisens), heter det at stevnets dopinglege påstår at Hansvoll ble kontaktet etter VM-kampen mot Bruno Girard i mai. Legen slår der fast at nordmannen nektet å la seg dopingteste.

Derfor ble han innkalt til høring i saken. Innkallingen fra EBU ble sendt til Norge 14. oktober. Brevet ble adressert til Hansvoll gjennom Norges Bokseforbund. Forbundet påstår at brevet deretter ble sendt videre til Hansvolls gamle adresse.

Hansvoll nekter ethvert kjennskap til brevet. Samtidig står han fast på at han ikke ble bedt om å avlegge dopingprøve. Bokserens støtteapparat bekreftet mandag at de ikke hadde sett snurten av dopingkontrollører, verken i garderoben eller på hotellet noen timer senere.

Hansvolls VM-motstander, Bruno Girard, sier til VG at han ble hentet av en lege etter kampen for å avgi dopingprøve.

- Men jeg vet at det er obligatorisk med dopingprøver når det er VM-kamp, sier Girard, som synes det er veldig rart at det ikke ble tatt dopingprøve av Hansvoll.

(NTB)