Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hansvoll imponerte med ny seier

Thomas Hansvoll imponerte og slo belgieren Herve de Cloedt knockout i 3. runde lørdag. Han forsvarte den internasjonale tittelen sin i World Boxing Association (WBA).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hansvoll åpnet tøft og var pågående, men fikk ikke feste for slagene sine, og i hvert fall ikke for det drepende venstreslaget, som han ble kjent for etter å ha senket Ole Klemetsen i sommer.

- Jeg bestemte meg for å presse fra første stund, men var nok litt vel stresset i begynnelsen i dag, innrømmet Hansvoll i intervju med Steffen Tangstad på TV 3 etter kampen.

- Jeg trengte noen runder for å komme skikkelig i gang i dag, men da jeg ble varm i trøya kom også den gode følelsen, sa Hansvoll, som har VM-kamp i sikte etter seieren lørdag kveld i den lille danske byen Vejen.

Traff klokkerent

Venstreslaget som til sjuende og siste felte belgiske Herve de Cloedt var en klokkeren treffer. Belgieren deiset i kanvasen og var sjanseløs. Dommeren brydde seg ikke engang med å telle da belgieren lå flat.

- Jeg er veldig fornøyd nå, og det var godt å forsvare tittelen. Nå er drømmen at det skal kunne bli en VM-kamp på meg, sa Hansvoll, som mente at belgieren var en vanskelig motstander.

- Han gikk med høyrearmen (south paw) først akkurat som meg, og jeg kan ikke si annet enn at jeg hater keivhendte boksere, sa Hansvoll, som prøvde å treffe presist hele tiden, men som ikke klarte det før mot slutten av den tredje runden. Da traff han til gjengjeld fantastisk godt og avgjorde kampen.

Lite sparring

Hansvoll innrømmet at han ikke hadde hatt mer enn fem-seks runder sparring før kampen mot de Cloedt.

- Jeg trenger nok noen flere runder sparringstrening før neste kamp jeg skal bokse, sa Hansvoll, og fikk støtte fra Ole Klemetsen, som var med i studio som ekspertkommentator.

- Nå må du ta treneren din i nakken og si at sparring er viktig. Det går ikke an å gå i ringen med så få kamper sparring, sa Klemetsen, som også kunne underskrive på at Hansvoll er en knockoutbokser.

- Det er bare tull å si at Hansvoll ikke slår hardt ok. Jeg vet at han har slagstyrke til tusen, sa Klemetsen.

VM-kamp neste

Steffen Tangstad har lovet Thomas Hansvoll VM-kamp i lett tungvekt i World Boxing Association, men foreløpig er det ingen mester i klassen. Selve tittelen skal Bruno Gerrard og Lou del Valle kjempe om 22. desember.

Dersom alt går som Steffen Tangstad håper kommer Thomas Hansvoll til å få sjansen mot vinneren i den kampen, men dersom ikke det skulle gå, er det også en mulighet for at Hansvoll kan få en VM-kamp mot Dariusz Michalczewski. Han er mester i World Boxing Organisation (WBO).

Men først skal Hansvoll kose seg med den klokkeklare knockoutseieren han sikret seg sent lørdag kveld. Han førte kampen mot Herve de Cloedt fra start, og vant så fortjent, så fortjent. At han skulle avgjøre på knockout var bare beviset på at han var sin belgiske motstander fullstendig overlegen.

Hele Norges coronakart