Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hansvoll og Tangstad holder døra på gløtt

Thomas Hansvoll kan være tilbake i bokseringen igjen allerede i juli. Både han og Steffen Tangstad er villige til å begrave stridsøksa.

5. juli skal Stall Tangstad ha et storstevne på øya Åland i Østersjøen, og dersom Hansvoll vil, er det gode muligheter for at han kan få bokse på det stevnet.

Oslo-gutten er ranket som nummer fem på verdenslisten til World Boxing Organisation (WBO) og som tiendemann på den tilsvarende listen til World Boxing Association (WBA). Det betyr at han er så høyt ranket at en VM-kamp er godt innen rekkevidde i begge forbundene.

- Jo da, jeg er klar over plasseringene mine på rankingene, og jeg må si det er litt overraskende at jeg er ranket så høyt. Faktum er at femteplassen i WBO er den nest høyeste rankingen min noensinne. Bare før kampen mot Bruno Girard var jeg høyere ranket. Da lå jeg på fjerdeplass, sier Thomas Hansvoll.

Han har ikke snakket med Steffen Tangstad eller noen av dem som står nær ham siden han la opp 31. mars, men han legger ikke skjul på at han kan være interessert i å gjenoppta kontakten.

- Det er klart jeg kunne være interessert i å ta opp boksekarrieren igjen dersom det skulle være muligheter for en VM-kamp, sier Hansvoll.

- Jeg holder i hvert fall døra på gløtt. Man skal vel aldri si aldri, legger han til.

Alt er mulig

- Fra min side er det ikke snakk om noen stridsøks i det hele tatt. Tanken min med å jobbe for at Thomas skulle bli høyt ranket, var jo nettopp å få ham i posisjon til en VM-kamp.

- Mitt råd til ham nå er å ta en kamp til, for på den måten å bli offisiell utfordrer, og så sikte mot VM-tittelen, sier Steffen Tangstad til NTB.

- Ingen har vel problemer med å snakke sammen, men det har vært vanskelig å få tak i Thomas. Det er bare for ham å plukke opp telefonen, og dersom han vil bokse kan han bare si fra. Verre er det ikke, sier Steffen Tangstad.

- Dersom han kommer tilbake kan jeg love at jeg skal bidra med mitt.

Hansvoll selv forteller at han har trent brukbart siden bruddet med Tangstad for vel tre uker siden.

- Jeg har ikke bokset så mye, men jeg har løpt en del og holdt grunntreningen ved like.

Rart

- Jeg synes det er litt rart at Thomas plutselig skulle legge opp nå når han har holdt på så lenge og kommet i fin posisjon. Det er jo nå han kan løse inn noen skikkelige lønnsutbetalinger, sier Tangstad.

- Dersom han sier til meg at han vil bokse igjen, så byr det seg stadig sjanser. Det er ikke problemer å skaffe ham kamper, mener Tangstad, som altså planlegger sitt neste storstevne på Åland allerede 5. juli. Der kan Hansvoll få sitt comeback.

- Jeg satte ikke noe pris på alt det som kom fram i pressen da det stormet som verst i slutten av mars, men jeg må innrømme at det er morsomt å bli ranket så høyt, og jeg må også innrømme at det klødde litt ekstra i armene da jeg så det, sier Hansvoll, som bokset sin forrige kamp 15. februar. Da slo han en ungarer knockout.

Om Hansvoll kommer til å vinne flere KO-seirer og få muligheten til å bokse flere store tittelkamper gjenstår å se, men isfronten mellom ham og Tangstad er i ferd med å bli brutt. Det hersker det ingen tvil om.

(NTB-Per-Kristian Eriksen)

GODE OG ONDE: Forholdet mellom Hansvoll (t.h.) og Tangstad var bedre i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media