Hansvoll raser på rankingen

Thomas Hansvoll raser på rankingen til World Boxing Association (WBA). Det gjør at Steffen Tangstad er bekymret for Hansvolls framtid.

- Det er klart det er alvorlig at Thomas raser nedover på rankingen. Han lå på femteplass i lett tungvekt etter møtet med Bruno Girard. På rankingen for juli var han falt ned til niendeplassen, og dersom han ikke får bokset i september heller, så faller han ut av rankingen. Da kan veien tilbake bli lang, sier Steffen Tangstad til NTB.

Han sier at dersom Hansvoll virkelig faller ut av rankingen (blant de ti beste), så må han møte en av de rankede bokserne for å komme inn på listen igjen, og det er ikke sikkert det vil bli så enkelt.

- De som er ranket kjemper knallhardt om posisjoner. Er de først inne på listen, vil de risikere minst mulig før de aller største kampene kommer, så det er på ingen måte sikkert at det er mulig å ordne en toppkamp for Hansvoll. Dessuten vil en kamp om å komme inn på listen igjen bli mye tøffere enn det han ville fått hvis han var ranket, sier Tangstad.

Merkelig

Steffen Tangstad legger ikke skjul på at han synes bruddet mellom Hansvoll og trener Harald Skog er merkelig. Han skjønner ikke så mye av det og mener at Hansvoll burde holdt seg til Skog.

- Nå har jeg hørt at Hansvoll er i gang og trener sammen med Erling Engh. De har trent sammen tidligere uten at det ble noen suksess. Det var først under Harald Skogs treningsveiledning at Hansvoll fikk resultater, sier Tangstad.

Han legger ikke skjul på at han helst hadde sett at Hansvoll hadde fortsatt med Skog.

- Jeg synes det er dumt han ikke har hørt på mine anbefalinger, men det er lite jeg kan gjøre med saken, og bare han holder seg i form er det i orden for meg. Jeg har forresten sagt til Thomas at han får ringe meg når han er klar til å bokse igjen. Foreløpig har jeg ikke hørt noe, sier Tangstad.

På vei mot returkamp

- Det er vel ingen grunn til å legge skjul på at jeg var på god vei til å skaffe Thomas en returkamp mot Bruno Girard. Allerede dagen etter at franskmannen hadde slått Lou del Valle snakket jeg med manageren hans, Michel Acaries.

- Franskmennene likte Thomas, og særlig var fransk TV begeistret. Alt lå til rette for å få til en ny kamp, men nå virker det ikke fullt så enkelt lenger, sier Tangstad til NTB.

Han sier også at franskmennene føler seg litt lurt på grunn av at Hansvoll gjorde et stort nummer av at han ikke ville fly og derfor kjørte bil til Paris før VM-kampen i mai.

- Nå har han reist halve verden rundt med fly på ferie. Ikke rart franskmennene føler seg ført litt bak lyset, sier Tangstad.

- Er en VM-kamp umulig nå?

- Nei, ingenting er umulig, men per i dag aner jeg ikke hvor god form Thomas er. Jeg aner heller ikke hva han vil, sier Steffen Tangstad.

Han legger til at ballen ligger hos Hansvoll, og før han tar kontakt kommer ingenting til å skje.

- Jeg kan jo ikke tvinge noen til å bokse. Derfor bruker jeg verken mye tid eller krefter på Hansvoll akkurat nå, sier Steffen Tangstad.

NTB

PÅ VEI NED: Thomas Hansvoll raser på rankingen. Her får han bank av Bruno Girrard.