UAVGJORT: Gennadij Golovkin (t.h.) forsvarte sine tre VM-belter. Bokseduellen med Canelo Alvarez endte med uavgjort. Foto: NTB Scanpix
UAVGJORT: Gennadij Golovkin (t.h.) forsvarte sine tre VM-belter. Bokseduellen med Canelo Alvarez endte med uavgjort. Foto: NTB ScanpixVis mer

Boksing

Hansvoll sjokkert etter uavgjort i storkampen

- Det er en skandale.

Mellomvektskongen Gennadij Golovkin forsvarte sine tre VM-belter, men måtte samtidig nøye seg med sin aller første uavgjort i bokseduellen med Canelo Alvarez.

Lørdagens utfall fikk flere eksperter til å riste på hodet. Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll er blant dem som slakter dømmingen i Las Vegas.

- Det er en skandale og latterlig dømming. «GGG» (Golovkins kallenavn) er fortsatt kongen av mellomvekt. Canelo overbeviste ikke, skriver Hansvoll i en tekstmelding til Nettavisen.

Dommernes poengkort viste 115-113 i Golovkins favør, 114-114 og 118-110 i favør av Alvarez. Det var spesielt sistnevnte som skapte sterke reaksjoner.

- 118-110 til Canelo! Det er det verste jeg har hørt. Det er elendig dømming. En dommer hadde 115-113 til Golovkin, det samme som meg, og så er det en som ender opp med 114-114. Jeg synes rett og slett Golovkin blir bortdømt her, sa Hansvoll under Viasats sending.

Golovkin tok det hele med stoisk ro. Russeren var fornøyd med at han fortsatt er ubeseiret etter 38 proffkamper. 33 av disse er vunnet på knockout.

- Hør her, jeg forsvarte beltene og er fortsatt verdensmester. Dette var et ordentlig drama. Selvsagt ønsker jeg en omkamp, sa Golovkin.

Alvarez fra Mexico står med 49 seirer, to uavgjort og ett tap hittil i karrieren.

(NTB)