Hansvoll truer med å gi seg

Thomas Hansvoll truer med å gi seg dersom ikke samarbeidet med Steffen Tangstad kommer opp på et annet nivå enn tilfellet er i dag.

- Vi må jobbe sammen mot de samme målene og ikke mot hverandre som nå. Dersom det ikke skjer noe radikalt med samarbeidet mellom Steffen Tangstad og meg stopper jeg tvert.

- Jeg er innstilt på at boksingen kan være over i morgen. Dette er et tøft yrke. Derfor må jeg ha en slik holdning, sier Thomas Hansvoll til NTB.

Han er tilbake i trening igjen etter et opphold etter VM-kampen mot Bruno Girard 23. mai. Hansvoll tapte knepent mot franskmannen, men hadde mesteren på gyngende grunn i den første runden.

- Jeg måtte ta en skikkelig pause etter Girard-kampen, for da var jeg skikkelig utladet. Nå er jeg i gang igjen. Foreløpig trener jeg for meg selv. Jeg har vært i kontakt med Erling Engh med tanke på å inngå et treningssamarbeid med ham, men ingenting er avgjort, og det er på ingen måte sikkert at han kommer til å overta som trener for meg, sier Hansvoll.

Vil satse

Hansvoll sier han er villig til å satse mot en ny VM-kamp, men da må satsingen og samarbeidet foregå mye mer på hans premisser.

- I dag føler jeg at det jeg sier ikke blir hørt. Det blir veldig mye som Steffen Tangstad vil, og det kan jeg ikke leve med. Akkurat nå er jeg ikke klar for kamp, og jeg kan ikke bare steppe inn i ringen når de kommer opp med en dato. Jeg må være med på å bestemme mye mer selv, sier Hansvoll.

- Dersom Steffen Tangstad og folkene rundt ham vil satse på en god bokser er jeg klar, men samarbeidet må forbedres, sier Hansvoll.

Han sier han har forsøkt å ringe Tangstad, men manageren og promotoren i Tønsberg ville ikke snakke med ham.

- Derfor tenker jeg ikke så mye på framtiden. Den er jo så usikker likevel, og jeg ser ikke bort fra at det kan ende med at jeg legger hanskene på hylla, sier Hansvoll.

Sære og sta

Foreløpig sitter Tangstad og Hansvoll på hver sin tue uten å snakke sammen. Hansvoll innrømmer at de kanskje kan trenge litt hjelp for å komme i dialog.

- Vi er nok litt sære og sta begge to. Det er man nødt til å være i dette yrket,

for ellers kommer man ingen vei, sier Hansvoll.

Han er villig til å sette seg ned sammen med Tangstad og stake ut kursen videre.

- Vi må sette oss ned og bli enige. Vi må prate sammen, for det er den eneste formen for samarbeid som fører fram, sier Thomas Hansvoll, som brøt med trener Harald Skog for 14 dager siden. Han sier det er helt uaktuelt å gjenoppta samarbeidet med ham.

- Foreløpig er jeg i en grunntreningsperiode. Albuen min er fortsatt ikke helt bra, så å gå i ringen nå ville vært uaktuelt for meg uansett, sier Hansvoll til NTB.

NTB