Hansvoll utestengt i tre år

Thomas Hansvoll skjønner ingenting av de franske dopinganklagene.

Det franske bokseforbundet hevder at Thomas Hansvoll avla positiv dopingprøve etter VM-kampen mot Bruno Girard i mai. Nordmannen skjønner ingenting, skriver VG. Bekreftelsen ligger også på Det europeiske bokseforbundets (EBU) hjemmeside. På listen over utestengte utøvere står det at Hansvoll er utestengt i tre år - fram til 18. november 2005.

VG fikk natt til søndag bekreftet fra det franske forbundet at årsaken er at Hansvoll angivelig har avlagt en positiv dopingprøve. Grunnen til at det er det franske forbundet som har utestengt nordmannen, skal være fordi han bokset med fransk lisens mot Girard.

- Dette er det verste jeg har hørt. Jeg er helt målløs. Jeg ble jo ikke dopingtestet en gang, sier en fortvilet Hansvoll. Han forteller at han reagerte på at han ikke ble testet ettersom det var en VM-kamp, og sier han har en rekke vitner som kan bekrefte at han ikke ble innkalt til dopingkontroll.

I det franske forbundet hevdes det at Hansvoll hadde muligheten til å forklare seg for den franske antidopingkomiteen CPLD, men at han ikke gjorde det. Saken er oversendt både til EBU og World Boxing Association (WBA).

Hansvolls nærmeste støttespiller, Steffen Tangstad, avviser bestemt påstandene om doping. Han støtter Hansvoll i at det ikke ble tatt noen dopingtest etter kampen og sier at den norske bokseren aldri er bedt om å forklare seg for noen fransk instans.

(NTB)

UTESTENGT: Thomas Hansvoll har avlagt positiv dopingprøve, ifølge det franske bokseforbundet.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 993297234


Varnish cache server