Hansvoll vurderer å legge opp

Thomas Hansvoll kan komme til å avslutte karrieren dersom hans neste kamp i ringen ikke blir om VM-tittelen. Manager Steffen Tangstad garanterer ikke at han klarer å ordne dette.

22. desember går Lou Del Valle og Bruno Girard omkamp om WBA-tittelen i lett tungvekt. Hansvoll-manager Steffen Tangstad kan ikke garantere at han klarer å overtale vinneren til å gå tittelforsvar mot sin egen landsmann og elev. - Del Valle vurderer å skifte manager, noe som kan være både bra og dårlig, sier Tangstad, som sjøl kjenner Girards manager godt.

Det kan love godt for et møte med franskmannen for Hansvoll - om han vinner 22. desember.

Likevel hadde Tangstad aller helst ønsket seg at Hansvoll ble førsteutfordrer, men det betyr minst én kamp til før det står VM-kamp på plakaten. Tangstad skal snakke nærmere med Hansvoll om dette, men trenger egentlig ikke ta seg bryet.

- Utrolig skuffet

- Jeg vil ikke ha en kamp til før jeg går VM-kamp. Det går på motivasjonen. Jeg vil bli utrolig skuffet dersom jeg må gjennom en kamp til. Da vil jeg vurdere å legge opp, sier Hansvoll .

Thomas Hansvoll

Født: 26.06.74

Vektklasse: lett tungvekt

Vekt: 80 kg

Høyde: 186 cm

Meritter: 22 seirer, 2 tap, 1 uavgjort, 6 KOs

Sammen med trener Harald Skog er han påspandert flytur til Frankri ke for å se oppgjøret, men Hansvoll nekter å fly.

- Det er ikke for å være utakknemlig, men jeg tar toget - om jeg drar. Jeg liker ikke å fly, jeg har rett og slett flyskrekk, sier Hansvoll.

Julemiddag

Det mest negative med å dra for å se WBA-omkampen, er at kampen går 22. desember. Det betyr at Hansvoll neppe er hjemme før utpå julaften en gang.

- Det går greit, det, bare jeg får med meg julemiddagen, sier Hansvoll til Dagbladet.

Allerede på lørdag forsvarer Dariusz Michalczewski WBO-tittelen sin i Tyskland. Tysk-polakken kan være et alternativ for Hansvoll i hans ønske om VM-kamp, og manager Tangstad drar ned for å snakke med vinnerens manager.

UTÅLMODIG: - Jeg vil ikke ha en kamp til før jeg går til VM-kamp. Det går på motivasjonen, sier Thomas Hansvoll til Dagbladet.