Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hanyu imponerte i skyggen av Plusjenko

Satte ny verdensrekord i kortprogrammet.

 IMPONERTE:  Yuzuru Hanyu imponerte med ny verdensrekord i kortprogrammet og leder mennenes kunstløpkonkurranse, men alt kom i skyggen av Jevgenij Plusjenkos skade. Foto: REUTERS / Lucy Nicholson / NTB Scanpix
IMPONERTE: Yuzuru Hanyu imponerte med ny verdensrekord i kortprogrammet og leder mennenes kunstløpkonkurranse, men alt kom i skyggen av Jevgenij Plusjenkos skade. Foto: REUTERS / Lucy Nicholson / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yuzuru Hanyu imponerte med ny verdensrekord i kortprogrammet og leder mennenes kunstløpkonkurranse, men alt kom i skyggen av Jevgenij Plusjenkos skade.

19-åringen oppnådde som 19. startende i Iceberg-arenaen poengsummen 101,45. Det har ingen greid før, og han leder 3,93 poeng foran canadiske Patrick Chan før friløpet fredag kveld.

Javier Fernandez ligger på bronseplass som den beste av fire utøvere på 86-tallet, og det er duket for et forrykende oppgjør om medaljene.

Likevel var alle opptatt av Plusjenko, som skulle vært den sjuende utøveren i aksjon torsdag. Etter gull (2006) og to sølv (2002, 2010) i de tre siste lekene innledet han Sotsji-OL ved å hjelpe Russland til gull i den nye lagkonkurransen.

Jakten på en historisk femte OL-medalje tok slutt før den begynte.

Sjokkerte - Amatøridrett er et avsluttet kapittel for meg. Jeg fikk ikke avslutningen jeg ønsket, men jeg fikk iallfall en gullmedalje, sa Plusjenko, som sjokkerte publikum ved å trekke seg på grunn av skade.

Ryggplagene kom tilbake etter et fall på trening onsdag, og de ble bare verre da han prøvde å varme opp torsdag. Han informerte dommerne om at han trakk seg, og til sjokkert stillhet ble beskjeden brakt videre til publikum.

Hanyu lot seg ikke påvirke av dramaet eller skuffelsen som preget stemningen i hallen. Til Gary Moores «Parisian Walkways» leverte han et strålende kortprogram og ble den første som har fått tresifret poengtall.

- Jeg prøvde ikke å komme over 100 poeng, jeg prøvde bare å gjøre mitt aller beste, og det gjorde jeg. Poengsummen overrasket meg, sa Hanyu.

Forbilde Han slo Plusjenko i kortprogrammet i lagkonkurransen, men det var lagkameraten Tatsuki Machida som gikk da Plusjenko vant friløpet. Hanyu er skuffet over at russeren trakk seg.

- Jeg håpet han skulle lede da jeg entret isen. Jeg begynte med kunstløp på grunn av ham. Jeg er en stor beundrer av ham, og jeg er glad for at jeg iallfall fikk konkurrere mot ham i lagkonkurransen, sa han.

23-årige Chan fikk 97,52 poeng etter at han underroterte sin trippel aksel.

- Jeg liker å være på 2.-plass etter kortprogrammet. Da blir det en jakt i friløpet. Jeg har tatt inn fire poeng før og kan gjøre det igjen, sa Chan.

Fernandez, som er Hanyus treningspartner hos Brian Orser i Toronto, er nesten 15 poeng bak lederen, men bak ham er det veldig tett og jevnt. Ned til svenske Alexander Majorov på 10.-plass er det litt over tre poeng.

(NTB)

Hele Norges coronakart