Håper å bli verdensmester

Thomas Hansvoll øyner en sjanse til å få verdens gjeveste boksetittel.

Kampen om WBOs interkontinentaltittel i Finland 1. februar er et springbrett videre til større oppgaver. Thomas Hansvoll øyner en ny sjanse til å bli verdensmester.

Regjerende verdensmester i cruiservekt i WBO er briten Johnny Nelson. Han er 36 år gammel, 1,90 cm høy og har tilnavnet «The Entertainer».

- Han er en svær kar, veldig rutinert og har vært tittelholder lenge. Men alle er modne for å plukkes en gang, sier Hansvoll til NTB.

28-åringen fra Oslo er optimist. Innen sommeren 2003 håper Hansvoll på den gylne sjansen til å ta VM-tittelen i World Boxing Organisation (WBO). Men først skal han kjempe om den ledige interkontinentaltittelen i forbundet, der motstanderen ennå ikke er klar. Boksemanager Steffen Tangstad står bak tilbudet om tittelkampen.

- Det er spennende at Steffen har begynt å se den veien. Han har jobbet bra for å gi meg denne sjansen, forteller bokseren.

Hansvoll sikter seg inn mot en matchvekt på rundt 85 kilo 1. februar. I så fall holder han seg godt under øvre grense på 86,2 kilo.

- Det skal bli interessant å prøve cruiservekt. Jeg vil ligge et par kilo under grensen for å beholde hurtigheten. Den siste tiden har jeg trent godt og formen er god, forsikrer Thomas Hansvoll.

(NTB)

NY TRENER: Bokseren Thomas Hansvoll med sin nye trener, Harald Svendsen.