Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håper å få erstatte suspendert FIFA-delegat

Oceanias fungerende fotballsjef vil ha stemmerett om VM i 2018 og 2022.

SLO NED PÅ STEMMESALG: FIFA-president Sepp Blatter mislikte korrupsjonsanklagene sterkt, og kuttet fra 24 til 22 medlemmer i den avgjørende eksekutivkomiteen. Nå håper Oceania likevel å få stemme. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
SLO NED PÅ STEMMESALG: FIFA-president Sepp Blatter mislikte korrupsjonsanklagene sterkt, og kuttet fra 24 til 22 medlemmer i den avgjørende eksekutivkomiteen. Nå håper Oceania likevel å få stemme. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oceanias fungerende fotballsjef David Chung flyr mandag til Zürich. Han håper å få stemmerett når FIFA torsdag skal bestemme arrangør for VM i 2018 og 2022.

FIFAs eksekutivkomité skal velge vertsnasjoner torsdag, men oppladningen har vært alt annet en god etter at en avis slo opp en stor sak om mulig korrupsjon, der to delegater åpnet for å selge sine stemmer mot penger.

FIFA har derfor suspendert Reynald Temarii og Amos Adamu. Temarii har bestemt seg for å godta ettårig karantene.

Det håper Oceania skal gjøre at en annen delegat fra deres forbund kan stille under torsdagens avgjørende møte. I så fall blir det 23 og ikke 22 delegater som avgjør.

England, Russland, Spania/Portugal og Belgia/Nederland kjemper om å få arrangere fotball-VM i 2018.

Fire år senere står kampen mellom USA, Japan, Sør-Korea, Australia og Qatar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!