STJERNELAG-MØTER: Mats Zuccarello (i midten) kan få en spesialplass til World Cup i ishockey i 2016. Foto: NTB Scanpix
STJERNELAG-MØTER: Mats Zuccarello (i midten) kan få en spesialplass til World Cup i ishockey i 2016. Foto: NTB ScanpixVis mer

Håper å få med Zuccarello til World Cup, men ikke for Norge

Avslører kanadiske planer.

(Dagbladet:) I år er det ti år siden den forrige World Cup i ishockey ble arrangert. Målet er å avholde en ny utgave av turneringen i 2016, og ifølge Expressen blir Toronto en av arrangørbyene - sammen med en ikke fastsatt kanadisk by.

De seks hockeygigantene Canada, USA, Russland, Sverige, Finland og Tsjekkia anses for å være sikre kort som deltakernasjoner. Da det nordamerikanske hockey feiret seg selv med Hall of Fame-sammenkomsten i Toronto i helga, skal representanter fra NHL, spillersammenslutningen NHLPA og Det internasjonale hockeyforbundet ha diskutert turneringsformen.

Ifølge den kanadiske sportskanalen TSN vurderes det å la et europeisk All Star-team bli inkludert i turneringen, og når hockeyskribent Pierre LeBrun lister opp de mest åpenbare navnene som i så fall kan få plass, tar han med blant annet Mats Zuccarello (Norge), Anze Kopitar (Slovenia) og Tomas Vanek (Østerrike), samt danskene Mikkel Bödker og Frans Nielsen.