Håper å løpe under 20,40

Geir Moen (33) slo i går til med årsbeste på 20,76 under et stevne i Finland. - Nå går det den rette veien, sier Geir til Dagbladet.

200-meteren i Lappviken i Finland er bare Geirs andre for sesongen. Nå håper han å senke tida i hvert eneste løp framover til EM i München. Men det er ikke mer enn tre uker til mesterskapet starter.

- Jeg håper å løpe ned tida mot 20,40 - og gjerne litt lenger ned, sier Geir. - Men det er litt kort tid til EM-starten.

Piggsko

Nå er han endelig kvitt akillesskaden sin, og håper å legge inn litt kvalitetstrening framover.

- Siden jeg er skadefri, kan jeg bruke piggsko på trening, sier Geir. - For jeg mangler litt toppfart på avslutningen av 200-meteren.

Geir hadde sitt beste år tidsmessig i 1996. Han nådde semifinalen på 200 meter i OL i Atlanta i USA. Noe seinere i Rieti i Italia løp løp Geir 200 meter på sterke 20,17. Samme år satte han også pers på 100 meter i NM i Kristiansand på 10,08. Vi glemmer selvsagt ikke EM-seieren på 200 i Helsingfors i 1994 og sølv på 100 i same mesterskap.

Slutt uansett

- Det er lenge siden du har løpt så raskt som du er i ferd med å gjøre akkurat nå?

- Jeg føler at jeg har vært på dette nivået før, sier Geir, men jeg er blitt stoppet av skader.

Han håper og tror på ei tid langt nede på 20-tallet, for det er helt nødvendig hvis Geir skal nå målet sitt denne sesongen: EM-finale i München.

- Dette er uansett min siste sesong, sier Geir Moen.

RASKERE OG RASKERE: Geir Moen satte årsbeste på 200 meter i går. - Jeg mangler fremdeles litt toppfart på avslutningen av 200-meteren, sier Geir til Dagbladet.