- Håper å se deg snart

Da den norske hesten En Lille Siem gikk til topps i Ulf Thoresens Minneløp i går, gikk ti prosent av de 600 000 premiekronene til Thoresens datter Madeleine. Pengegaven skal forhåpentligvis bidra til at tolvåringen kan få synet tilbake.

Madeleine ble blind som ettåring - som resultat av at hun ble påkjørt av en bil mens hun satt i barnevogna. Legevitenskapen har gitt opp å gi henne synet tilbake. Men ikke en kinesisk spesialist på akupunktur i Oslo. Problemet er at det bare er tradisjonell medisinsk behandling som gir pasientstøtte.

Alternative løsninger, som har gitt Madeleine nytt håp, koster så det svir. 150000 kroner betalte familien for fjorårets behandling.

Men travfolket har ikke glemt datteren til den legendariske travkusken Ulf Thoresen. Geir Lerbo fra Sandefjord, som er medeier i gårsdagens storløpsvinner, står bak initiativet til en innsamling.

Møtte ikke

- Jeg har tenkt på Madeleine et helt år, helt siden den belgiske kuskestjerna Jos Veerbeck sa ja til å komme til fjorårets løp. Han lovet Madeleine alt han kjørte inn den dagen. Men Veerbeck dukket aldri opp.

- Derfor ønsket jeg å bidra med noe. Og nå kom sjansen, forteller Lerbo til Dagbladet.

Etter dette har en kjent hesteier fra Vestfold, som ønsker å være anonym, gitt ytterligere 25000 kroner.

I går fulgte eierne til den norske travstjerna Americanese opp. De ga 10000 kroner sporenstreks til Madeleine, etter at hesten hadde vunnet sitt løp.

- Det er bare å håpe på at flere følger opp. De må gjerne ringe meg, sier Lerbo.

- Det er veldig snilt. For selv om behandlingen er slitsom, skjer det noe med øynene mine nå. En slags varme kommer bak øynene, som ikke har vært der før. Jeg vet at det koster mye penger. Jeg er derfor meget takknemlig for at noen tenker på meg og min familie, sier Madeleine Thoresen til Dagbladet.

Nytt håp

- Vi har brukt over 150000 kroner det siste året på den alternative behandlingen. Legevitenskapen kunne aldri konstatere noen skade på selve synet. Helt uten svar på noe, etter ti år, fikk vi nytt håp hos kineseren Liang i Oslo. Han mener å ha funnet en blodansamling som presser på synsnerven. Det er dette han søker å løse opp med akupunktur og en spesiell urtete, som alene koster 1500 kroner i uka.

Håper:</B> Madeleine Thoresen tok i mot en sjekk på 60 000 kroner.
<B>TAKK! Madeleine takker hesten En Lille Siem for seieren i farens minneløp. Gaven fra eierne kan være med på å gi henne synet tilbake.