Håper å spare toppformen

Eldar Rønning sikter mot Tour de Ski.

(Dagbladet.no): Snart kommer den kalde fine tida, og det er nå bare litt over en måned til skisprinterne starter sesongen i Düsseldorf, Tyskland.

• Les også: Her er lagene til sesongåpningen

Tilsvarende løp i fjor ble vunnet av Eldar Rønning, men han er slett ikke sikker på at det samme vil skje i år.

- I fjor startet jeg veldig bra, før det dabbet litt av utover. Deretter klarte jeg å komme i form igjen til VM. I år håper jeg at jeg kommer i toppform litt seinere, sier 25-åringen til Dagbladet.no.

- Tour de Ski er hovedmålet

Årsaken er at han håper å komme som en nyttårsrakett rundt årsskiftet - da Tour de Ski går av stabelen.

- Dette er hovedmålet for sesongen, fastslår han.

Han innrømmer åpent at han synes det er litt skummelt å skulle følge opp den gode fjorårssesongen. Men han har sine midler for å holde skiene på bakken.

GOD START: Vinner Eldar Rønning blir løftet på gullstol av Øystein Pettersen (som ble nr. to) og Tor Arne Hetland (nr. tre) etter verdenscupåpning i langrenn i Düsseldorf i fjor. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
GOD START: Vinner Eldar Rønning blir løftet på gullstol av Øystein Pettersen (som ble nr. to) og Tor Arne Hetland (nr. tre) etter verdenscupåpning i langrenn i Düsseldorf i fjor. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

- Jeg føler meg ikke som en av verdens beste skiløpere, jeg gjør ikke det. Jeg føler meg bare som en kar fra Skogn som går på ski, forteller nordtrønderen.

På dette punktet har Rønning lært noe vesentlig av Bjørn Dæhlie, skiesset som inspirerte ham til å bli best.

Plasserte bort medaljene

- Dæhlie sier alltid at du aldri er verdensmester. Det er noe du kan bli. Denne tankegangen har jeg stor sans for, sier Rønning.

Som ledd i denne tankegangen har han sjøl plassert bort pokalene og medaljene sine hos sponsoren Normilk, slik at han ikke skal se dem for ofte.

- Jeg ønsker ikke å se dem for ofte. Jeg har lest bøker som tyder på at dette er smart. Det handler om at jeg ikke vil hvile på laurbærene. I stedet vil jeg hele tida se framover mot nye mål, forklarer Rønning.

Det første målet for skisprinterne kommer altså i Düsseldorf, den 27. - 28. oktober, og Rønning kan fortelle at laget er godt i rute i skisporet.

- Det går veldig bra, og formen er veldig god. Jeg har ikke all verdens forventninger til at jeg sjøl skal gjenta det jeg gjorde i fjor. Men jeg er sikker på at vi skal bite god fra oss i første renn, lover Eldar Rønning.

Håper å spare toppformen
GULL I MUNN: Eldar Rønning smaker på gullmedaljen han vant for innsatsen i stafetten under fjorårets ski-VM.